RSS

>Pilic Topkapi -Osmanli Mutfagi

30 Nis

>

Posted by Picasa

Merhaba

Yine bir suredir guncelleyemedik kendimizi:)
Bahar yorgunlugu, islerin yogunlugu, gunler neden 24 saat ? Acikcasi bana yetmiyor. Ben kutuplarda yasamaliyim sanirim 6 ay gunduz, 6 ay gece. Boylelikle gece oldu yatayim kavramindan uzak yasarim herhalde 6 ay gunduz oldugu zamanlarda.

Bu aralar eski Osmanli yemeklerine ilgim artmis durumdayim. Gectigimiz gunlerde isyerinde de bu denemek istedigim lezzet karsima cikinca durmadim hemen yaptim evde. Yemekle ilgili bazi tiyolarida ahcibasindan aldim. Bizim isyeri yemeklerimiz magazada pismiyor, “Divan”dan geliyor. Inanilmaz yemekler yapiyorlar. Reklam yaptim biraz sanirim ama hakediyorlar. Tam ev yemekleri.

Neyse yemek nasil hazirlaniyor anlatmaya baslayim.
Once geceden kemikli kalcali olup kemiksiz hale getirilmis tavuk butlarini sosta bekletiyorsunuz.
Sos icin zeytinyag, limon suyu ve biraz tuz. Bir gece tavuklar bu sosta bekliyor.

Ic pilav icin:
1 su bardagi pirinc
2 yemek kasik sivi yag
2 yemek kasik kuru sogan
kuru uzum
tuz, karabiber
dolma fistik
1 kucuk parca kuzu ciger ( ben tavuk ciger kullandim)
dereotu, yenibahar kullandim.

Posted by Picasa

Ic pilavimiz hazir olunca sosta bekleyen tavuklarimizi teker teker acarak
ic pilavdan alip sarmalayip firin tepsisine yerlestirdim.
Top gibi yuvarlak hale getirin ama. ( Ciger sarmasi gibi)
Sonra 200 C de isittigim firinda kizarana kadar pisirdim.
Bizim cok sevdigimiz bir lezzetle karsilastik sonunda.
Umarim sizlerde seversiniz.

Afiyet olsun.

Zeynep Tore

 
11 Yorum

Yazan: Nisan 30, 2009 in Ana Yemekler, Yöresel Tatlar

 

11 responses to “>Pilic Topkapi -Osmanli Mutfagi

  1. Zehra Gürgen

    Nisan 30, 2009 at 10:03 pm

    >Osmanlı mutfağı hep ilgimi çekmiştir.Yemek konusunda fazlaca tembel olmama ve basit tariflere eğilmeme karşın osmanlı yemekleri denince dururum. Çok güzel görünüyor piliç, ellerinize sağlık.

     
  2. tarifsiz tarifler - ipek

    Mayıs 1, 2009 at 7:20 am

    >Hımmm ellerine sağlık, harika görünüyor. Tam saraylara layık :))

     
  3. DUSBAHCESI

    Mayıs 1, 2009 at 7:43 am

    >Harika gorunuyor, bayildim valla. Uzun zamandir buna benzer bir tarif ariyordum. Blogunuzu cok begendim. Hollandadan selamlar.

     
  4. Yemek

    Mayıs 1, 2009 at 1:04 pm

    >Süper görünüyo piliç ve pilav canım istedi valla bunu mutlaka denemem lazım.

     
  5. elvan

    Mayıs 1, 2009 at 2:06 pm

    >merhabalar, ben de bi catering firmasında çalışıyorum. bizim de sıkça çıkardığımız ve çok beğenilen bi yemektir kendisi, orjinali bu şekilde galiba, biz içine ıspanaklı mantarlı harç yapıp servis ediyruz. o da gerçekten güzel, denemenizi tavsiye ederim. sewgi ile…elvan kaplan

     
  6. www.hayriye73.blogcu.com

    Mayıs 2, 2009 at 6:28 pm

    >canım nefis bir lezzet olduğu belli ellerine sağlık, bende denemek isterim, afiyet olsun…

     
  7. yemekvebiz

    Mayıs 5, 2009 at 4:39 am

    >MerhabaBizim evimizin mutfaginda cocuklugumda Turk – Osmanli kulturu hep agir basardi. Annem, rahmetli anneannem hep Osmanli mutfagi yemekleri seve seve yaparlardi. Zahmetli olmasina karsin.Ama biz yeni nesil kacamaklar yapmaya alistik.Usendik :(Vakit buldukca gorduklerimi, okuduklarimi deniyorum bende artik.Sevdiklerimle paylasiyorum.Tesekkur ediyorum yorumlariniz icin.Elvan’cim ispanakli ve mantarli harcin tarifini bizlerle paylasirsan hemen deneyelim ne dersin? SevgilerimleZeynep

     
  8. KILIC

    Mayıs 14, 2009 at 7:22 pm

    >Çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık

     
  9. Sevim

    Mayıs 20, 2009 at 11:06 pm

    >Çok güzel bayıldım vallaaaa. Bir kaç defa dışarda yemiştim ama hiç yapmadım. Tarif hemen alındı. en kısa zamanda denicem. Ellerine sağlık. Sevgiler.

     
  10. Gamze

    Kasım 22, 2009 at 8:12 pm

    >Çok lezzetli görünüyor. Elinize sağlık🙂

     
  11. Kardeşim

    Ekim 22, 2010 at 3:42 pm

    >Nefis.Pilav ve tavuk ayrılmaz lezzet ikilisi.

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: