RSS

>HARELİ KEK – NOSTALJI

17 May

>Merhaba
Bundan tam 4 sene once sevgili Figen ve ben blogumuzu olusturma karari vermistik.
O tarihlerde sizlerle ilk paylastigimiz tariflerden biriydi “Hareli Kek“.

Uzun bir sure gecmis degil mi? Tam 4 sene becerilerimizi, ogrendiklerimizi denediklerimizi sizlerle paylasabilmek beni ve Figen’i hep mutlu etti.

Bugunu blogumuzun dogum gunu ilan ettim ben🙂
Sevgili Figen’i ve kendimi kutlamak istedim nedense.

Paylasimi seven tum dostlarimizla kutlamak istedim.
Sizlerle tanistik bu blog sayesinde, nice dostluklar olusturduk.
Sizleri seviyoruz Yemekbiz dostlari.
Ilginize tesekkur ediyoruz.

Zeynep M. Tore & Figen Karavas

Sevgili Figen’in Hareli Kek tarifi yeniden sizlerle paylasmak istedim.

Hareli Kek:

Arkadaslar dedim ya bende henuz dijital makine yok ..

Bu sebeple gecen sene oğlumun 2. yas gunude yaptıgım ve kardesimin cekmiş oldugu Hareli Kek im vardı elimde resimli olarak. Mail grubumuzda da cok sevilmisti. Bugun de tarif benden olsun dedik.

Malzemeler;
7 kahve fincanı toz şeker
4 yumurta
3 kahve fincanı sıvı yağ
1 şişe soda
9 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

  • Şeker, yumurta ile çırpılır
  • Daha sonra geri kalan malzemeler eklenir
  • Karışım 2’ye ayrılır.Yarısına kakao koyulup çırpılır
  • Yağlanmış yuvarlak borcama (ölçüler büyük boy borcam ( Ø:32 cm) içindir. küçük borcam Ø: 26 cm)var ise yarım ölçü yapılacak)
  • Hamurlar 2 ayrı kasededir.
  • Once kakaolu kek hamurundan 1 kepce cok yavas tepsinin tam ortasına dokuyoruz.
  • Daha sonra sade hamurdan 1 kepçe dokuyoruz
  • Kek hamuru bitinceye kadar işleme devam edin.
  • Böylece hareli bir karışım meydana geliyor.
    Önceden ısıtılmış fırında (175 C) de ortalama 40 dakika pişirilir.

Benim püf noktalarım
Ben yaparken fark ettim ki kepce ile karısımı dokerken altından da diğer tarafa damla akıyor..Bu da hareleri bozuyor. Bunu onlemek için yanıma temiz bir bez ıslatıp koyuyorum.Kepceye hamuru alıp elimle altını iyice sıvayıp temizliyorum sonra tepsiye dokuyorum bu sayede alttan damlama olmuyor.
Dokme işlemi cok yavas olmalı aksi taktirde hareler cabuk yayıldığı için dagılıyor ve sekilsiz olur halkalar

Afiyet Olsun
Figen

 
31 Yorum

Yazan: Mayıs 17, 2009 in Kekler

 

31 responses to “>HARELİ KEK – NOSTALJI

  1. Anonymous

    Mayıs 12, 2005 at 7:47 am

    >Merhaba Figen,öncelikle yeni, siteniz hayırlı,uğurlu olsun.Hareli kek çok güzel oluyor gerçekten.Ben senden aldığım tüyolarla kızımın yaşgünü için yaptım.Gıda boyası kullanarak(kırmızı,sarı,mavi,yeşil ve sade hamur)5 renk yaptım.Çocuklar bayıldı.Kimse nasıl yaptığımı anlayamadı.Tarif için teşekkür ederim.LADONİLnot;ben sodayı 4 fincan kullandım.

     
  2. yemekvebiz

    Mayıs 12, 2005 at 8:04 am

    >Sevgili Ladonil merhaba,Sağol canım guzel sozlerin için..Ve begenmene sevindim.Renkli yapmak cok iyi fikir !cok guzel olmustur eminim.Bir ara yine yaparsan resim cekmeyi unutma🙂 Gercekten iyi fikir denemeli.Gercekten cocuklar bayılır..Ellerine saglık…SevgilerimleFigen

     
  3. mine

    Mayıs 12, 2005 at 9:42 pm

    >Figen’cigim, ben de bu keki senin tarifine göre yaptim. Cok güzel oldu. (Önerdigin bez ve kepce teknigini denemistim ve bayagi isime yaramisti.) Sevgiler

     
  4. Sude

    Aralık 30, 2005 at 8:54 am

    >Çok beğendim bu görüntüyü yalnız anlayamadığım bir nokta var karışımları dökerken her seferinde her döktüğümüz karışımın üzerine mi döküyoruz yoksa etrafına mı? kusura bakmayın pek anlayamadım.

     
  5. yemekvebiz

    Aralık 30, 2005 at 2:44 pm

    >Sude hosgeldin,Evet dediğin gibi, önce ilk karısımı doktun, sonra ikinci karısımı önceki doktugun harcın tam ortasına dokuyorsun.Her defasında bir onceki harcın tam ortasına yavasca dokuyorsun. Yavas yavas hareler acılacak zaten goreceksin,Yaparsan yorumlarını beklerim,Takıldıgın yer olursa maillede gorusebiliriz,figenkaravas@gmail.com dan ulasabilirsin bana,sevgilerimleFigen

     
  6. arzu

    Mayıs 1, 2006 at 5:09 pm

    >Süper bir sistem bu,deneyeceğim canım,eline sağlık.

     
  7. hl

    Mayıs 6, 2006 at 8:12 pm

    >evet ya keşke daha önce baksaydımda yeğenim gitmeden yapsaydım bu kekten ona çok güzel eline sağlık

     
  8. Anonymous

    Kasım 28, 2006 at 8:35 am

    >Merhabalar Figen Hanim, kekiniz harika gorunuyor, tesaduf rastladim sitenize, ve mutlaka denemek istiyorum, ama bahsettiginiz kahve fincanlari turk kahve fincanlarimi ve soda dediginiz su mesela kizilayin yesil kucuk siselerindeki maden suyumu oluyor? sorularima cevap verdiginiz an vakit kayip etmeden kekinizi denemek istiyorum, simdiden tesekkur ederim. sevgiler, Gül

     
  9. yemekvebiz

    Kasım 28, 2006 at 6:14 pm

    >Gül hanım hosgeldiniz:)Fincan evet Türk Kahve Fincanı olcusu.Soda , dediğiniz maden suyu dogrudur. 1 şişe maden syu kullanıyoruz harcına..Yaparsanız sonucunu merakla bekliyorum,ziyaretiniz için teşekkürler,Sevgilerimle,Figen

     
  10. Anonymous

    Nisan 16, 2008 at 1:59 pm

    >sevgili figen merhababen bu kekin çiktisini alali upuuuuzun bir zaman oldu ve kismet bu hafta icinmis. ben keki pazartesi günü ziyaretimize gelen yabanci konuklarimiz icindi. hepimiz cok ama cok begendik. birde sayende bir suru ovgu aldim:-) cok tesekkur ederim. bundan sonra’da sik yaparim. hoscakalsevgilerimlenese sahin – zürih

     
  11. FİGEN KARAVAŞ

    Aralık 19, 2008 at 6:03 pm

    >Neşe cim cok teşekkür ederim:)Memnun olmanıza sevindim, her zaman beklerim.Bu arada yorumunu yeni goruyorum kusura bakma canım..sevgilerimle,Figen

     
  12. esin

    Mart 19, 2009 at 7:56 pm

    >bende deneim kızımlayaptım yaparken ve pişerken çok heyecanla bekledi çok beyenerekte yedik tarifler için teşekkürederim

     
  13. birdutmasali

    Mayıs 17, 2009 at 8:36 pm

    >ellerine sağlık figenciğim.enfes.ben her zaman bir bunun, birde krem karamelli kekin hayranıyımdır. çok sevgiler canım.

     
  14. cenebaz

    Mayıs 18, 2009 at 6:07 am

    >Sevgili Zeynep ve Figen, bloğunuzun doğum günü kutlu olsun. Nice senelere birlikte ve böyle güzel tariflerle…

     
  15. Zerrin

    Mayıs 18, 2009 at 7:17 am

    >Hatırlamaz mıyım kaç kez yaptım ve çok beğenilerek tüketilmişti :))O zamanlar teşekkür için yorum yazdığımı sanıyordum ama atlamışım herhalde şimdi teşekkür ediyorum bu güzel tatlar için :)) Blogunuzun doğum gününü de kutlarım :)) Nice birlikteliklere…Sevgiler…

     
  16. Tijen

    Mayıs 18, 2009 at 6:24 pm

    >İki güzel can kadın,iyi ki girmiş hayatımıza…

     
  17. DİDEM

    Mayıs 19, 2009 at 12:29 am

    >MUHTEŞEM GÖRÜNÜYOR ELLERİİZE EMELERİNİZE SAĞLIK….

     
  18. Zehra Gürgen

    Mayıs 20, 2009 at 7:30 pm

    >Çok güzel bir kek.Hep görürüm ama hiç yapmadım..Denek lazım artık..Eline sağlık

     
  19. uzmanamator

    Mayıs 21, 2009 at 9:59 am

    >bloğumda bloğunuzun tanıtımını yaptım🙂 görmek isterseniz buyrun http://uzmanamator.blogspot.com/2009/05/bloglara-yolculuk-etkiniligi-4gun.html

     
  20. Ev İşçisi

    Mayıs 22, 2009 at 4:34 pm

    >merhaba,kekinizin görüntüsü o kadar güzel ki denememek imkansız:) kızımla yaptığımız ya da yapmaya çalıştığımız için hareleri sizinki kadar güzel olmadı maalesef:( ama azimliyim ilk fırsatta bir deneme daha yapacağım. teşekkürler bu güzel tarif için…

     
  21. Sevgi Küçük

    Mayıs 24, 2009 at 7:52 am

    >öncelikle doğumgününüz (gecikmelide olsa) kutlu olsun. daha nice güzel yaşlara.. ne mutlu ki varsınız ve birbirinden güzel tariflerinizi öğreniyoruz bizde. :)kek harika gözüküyor. ellerinize sağlık

     
  22. Belgin

    Mayıs 27, 2009 at 2:47 pm

    >Merhaba, sayfanizi Tijencigimin sayesinde buldum:)) Tijencigimin söyledigine göre Zeynep Hanimla ayni sehirdenmisiz:)) Kekiniz cok nefis görünüyor, en yakin zamanda denemek isterim:))Sevgilerimle

     
  23. şule

    Temmuz 17, 2009 at 4:19 pm

    >Merhaba Figen hn.. hareli kekinizin görüntüsüne bayıldım doğrusu…en kısa zamanda yapacağım…ellerinize sağlık…hoşçakalın…

     
  24. gül06

    Ağustos 22, 2009 at 12:44 pm

    >Merhaba, muhtesem ikili hanimlar.Yeni bulogunuz Kazasiz ve belasiz uzun yillar daha devam eder insaallah.Bugün iftara davetliyiz ve ben ev sahibine hediye olarak bu keki yapip götürmeyi düsünüyorum.Becerirsem tabi.laf aramizda biraz panik atak,birazda eli yavas olanlardanimdir.Herkesin Ramazan-serifinin mubarek olmasini dilerim.sevgilerimle.gül06

     
  25. gül06

    Ağustos 22, 2009 at 4:33 pm

    >merhaba,ben bugün denedim hareli keki,ama maalesef olmadi,Kabarmadi ve ortasi icine cöktü.26cm kaliba yaptim ve sizin dediginiz gibi ölcüleri yariya indirdim.Nerde hata yaptim bilmiyorum ama sizin resimde gösterdiginize ne uzaktan nede yakindan hic benzemedi.sevgilerimle.gül06

     
  26. FİGEN KARAVAŞ

    Ağustos 22, 2009 at 7:24 pm

    >gül06 merhaba hoşgeldiniz;Önce güzel temennileriniz için teşekkür ederiz sağolun…Keki yarım ölçü 26 cm için yaptınız sanırım, acaba yarıya düştüğü için malzemeleriniz tutmamış olabilir mi diye düşünuyorum? Yarı ölçü yapmak genelde keklerde sorun olabiliyor malzeme farklarından dolayı?Ya da kek çökmeleri fırın ısısından da kaynaklanabilir.Un markanızla ilgili olabilir.Bence isterseniz tam ölçü olarak bir deneme yapın derim.Cunku gercekten sorun yaşanmayan bir tariftir bu içinde maden suyu olduğu için kolay kolay çökme yaşanmaz ama? Şise maden suyu kullandınız değil mi?sevgiler,Figen Karavaş

     
  27. gül06

    Ağustos 23, 2009 at 2:50 pm

    >merhaba,cevabiniz icin cok tesekkür ederim .Bencede galiba malzemeleri yariya indirdim diye problem cikti.Malzemede evet Madensuyu kullandim.olmazsa bugün birde Malzemede hic degisiklik yapmadan deneyim.sevgilerimle gül06

     
  28. Ayfer Selci

    Mayıs 29, 2010 at 1:06 pm

    >Merhaba,cumartesi günleri sakin cafemiz sakin olduğu için bütün sabahı sizin blogunuzu okuyarak geçirdim. Çok güzel tarifleriniz var. Tebrik ediyorum. Emeğinize sağlık. Şimdi hareli kekinizi denedim. Ben gıda boyası ile üç renkli yaptım. Heyecanla pişmesini bekliyorum.Tekrar teşekkürler.

     
  29. FİGEN KARAVAŞ

    Mayıs 29, 2010 at 3:08 pm

    >Sevgili Ayfer hoşgeldin:)Teşekkür ederiz guzel sozlerinize, cafeniz hayılrı ve bol kazanclı olsun,Evet hamurunu gıda boyası ile 3 renk ile yapan arkadaslarım oldu hatta daha renkli:)Umarım begenirsiniz.Yorumuzunu beklerim.sevgilerimle:)Figen

     
  30. Ayfer Selci

    Haziran 23, 2010 at 10:20 am

    >Merhaba Figen Hanım,keki sadece çocuklar değil büyükler de çok beğendi. Artık sık sık yapıyorum. Şimdi de tavuk kalamarı listeme aldım. Ellerinize sağlık ve uğraşıp bu tarifleri bizlere ulaştırdığınız için emeğinize sağlık. Teşekkürler.Ayfer

     
  31. Ayfer Selci

    Haziran 23, 2010 at 10:25 am

    >Merhaba Figen Hanım,hareli keki sadece çocuklar değil büyükler de severek yedi.Fakat gıda boyası anneleri biraz tedirgin ettiği için bundan sonrakilerde sadece iki renk kullandım. Şimdi de tavuk kalamar tarifinizi denenecek tarifler listesinin en üst sırasına yazdım, zira çok güzel görünüyor.Tarifleriz ve onlaru bize ulaştımak için harcadığınız emeğiniz için tekrar teşekkür ediyorum. Ellerinize sağlık.Ayfer

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: