RSS

>Yaz Yemekleri

20 Haz

>Merhaba

Yine bir suredir tarif paylasamadik sizlerle. Yaz geldi.Okullar tatil oldu.
Yazlikcilar yollara dustuler. Deniz ve gunesin keyfini cikarmaya basladilar bile.
Calisanlar icinde yillik tatil izinleri devreye girdi degil mi?
Ben sevdigim ve yaptigim yaz yemeklerinden birkacini paylasayim istedim bugun.

Borulce, en sevdigim yaz sebzelerinden biridir. Ege bolgesinde yazin pek fazla bulunuyor. Anadolu halki pek bilmiyor. Ben borulceyi genelde salata olarak yapiyorum.
Ayikliyorum, yikiyorum.
Sonra tencereye su koyuyorum, kaynayinca borulcelerimi ilave ediyorum.
Pisince suzup tabaga aliyorum.

Limon suyu, zeytinyag ve dovulmus 2 dis sarimsakla sos hazirlayip uzerine dokuyorum.

Benim cok sevdigim bir lezzet. Deneyin sizde.
Seversiniz eminim. Daha sonra kiymali soslu borulce tarifinide paylasirim sizlerle.

Kabak cicegi

Bircogumuz bilmez degil mi? Kabak ciceginden neler yapabilecegimizi. Kabak ciceginden ben dolma yapiyorum. Kizartma yapiyorum. Bugun size kizartmasini anlatayim istedim. Kabak ciceklerini sabah erken saatlerinde topluyorlar. Bu sebeple pazara sabah erkenden gidip almak gerekiyor.
Ciceklerin ortasini yandan acip tohum kismini temizlememiz gerekiyor ilk once.

Sonrasinda yumurta, tuz ve un karisimi hazirlayip, bu cicekleri bu sosa bulayip kizgin yagda kizartiyorum. Dilerseniz sarimsakli yogurt ile tatlandirabilirsiniz ama ben sade halini daha cok seviyorum.

Ic bakla bir diger yaz yemegim.
Yaz aksamlarinda serinletici lezzetlerden biri. Bol dereotu ile servis yapinca daha da bir guzel oluyor. Ic baklayida bol taze sogan ile birlikte pisirip servise hazirliyorum.

Sizlerinde yaz yemekleri icin onerileriniz, tarifleriniz varsa paylasirmisiniz bizlerle?

Guzel bir yaz bizlerle olsun.
Afiyet olsun.

Zeynep Tore

 
9 Yorum

Yazan: Haziran 20, 2009 in Sebze Yemekleri

 

9 responses to “>Yaz Yemekleri

  1. FİGEN KARAVAŞ

    Haziran 20, 2009 at 8:03 pm

    >heheh:) Zeyneepp, ben de Kabak Çiçeği Dolmasını hazırlamıştım eklemek için:)) O zaman bir sonraki tarif Kabak Çiçeği Dolması olsun:)Ellerine saglık:)FİGEN KARAVAŞ

     
  2. Halime

    Haziran 21, 2009 at 6:13 am

    >Ellerinize sağlık.Bende pazarda börülce görünce hemen üstüne atlayıp almıştım.Çok güzel bir lezzet.ellerinize sağlık !

     
  3. Belgin

    Haziran 21, 2009 at 4:06 pm

    >Zeynepcim, bayilirim börülceye, hele hele bizim oralarin (ayni Sehirdeniz seninle:)) börülcelerine, ama buralarda bulmak ne yazikki pek mümkün olmuyor.Siz benim yerime de yiyin, afiyet olsun:))Sevgilerimle

     
  4. www.beyzaninyemekleri.com

    Haziran 26, 2009 at 11:37 am

    >bu güzel tariflerinizi bizim sitemize de yükler misiniz?

     
  5. nilay

    Temmuz 8, 2009 at 7:00 am

    >Kabak çiçeği dolmasını biliyorum da kızartmasını bilmiyordum. Eminim çok lezzetlidir. Ellerine sağlık

     
  6. sevil(birdemliksohbet)

    Temmuz 31, 2009 at 12:07 pm

    >MERHABA CANIM İZNİN OLURSA BİR DUYURUM OLACAK SENDE BUNU SİTENDE İSTER YORUM OLARAK SİTERSEN YAZI OLARAK YAYINLARSAN SEVİNİRİM SEVGİLİ ARKADAŞALAR Artık geleneksel olan İSTANBUL BULUŞMALARIMIZ’a bir yenisini daha ekliyor ve bu seferde bir piknik düzenliyoruz. Gelmek isteyen tüm arkadaşları ve seni aramızda görmekten mutluluk duyarım Tüm dostlar davetlidirler .Sadece bana mail yolu ile 11 agustos tarihine kadar bilgi aktarımında bulunmaları yereli olacaktır Mail :birdemliksohbet@hotmail.com Buluşma yerimiz BEŞİKTAŞ YILDIZ PARKI olacaktır.16 agustosta 10:00- 16:00 arasında bu mekanda sizleri agırlamak istiyoruz gelmek isteyen arkadaşlar lütfen tarafıma isim soyisim ve telefon olarak mail adresime mail atmalarını rica ediyorum Sevgiler http://birdemliksohbet.com

     
  7. UzunCorapPeppe

    Ağustos 5, 2009 at 10:29 am

    >Merhaba,Radikal gazetesinin Radikal Cumartesi eki için bir haber hazırlıyoruz. Siz de görüş verirseniz çok seviniriz. Şöyle ki; yemek yazarları ve mekan sahiplerine; okuyucularımıza önerebilecekleri yaz lezzetlerini soruyoruz. Yiyecek de içecek de olur, ikisi birden de olur. “Bu yaz bitmeden ne yiyelim/içelim? Neden” şeklinde. Evde yenebilecek bir yemek/içecek de olur; bir mekanın mönüsünden bir şey de…Bu akşama kadar vaktimiz var. Dilerseniz telefonda da görüşebiliriz. Yanıtınızı bekliyorum.İyi günler, Bahar ÇUHADARRadikal Gazetesi/YaşamMuhabirTel: 0212 505 65 68

     
  8. UzunCorapPeppe

    Ağustos 5, 2009 at 10:30 am

    >Merhaba,Radikal gazetesinin Radikal Cumartesi eki için bir haber hazırlıyoruz. Siz de görüş verirseniz çok seviniriz. Şöyle ki; yemek yazarları ve mekan sahiplerine; okuyucularımıza önerebilecekleri yaz lezzetlerini soruyoruz. Yiyecek de içecek de olur, ikisi birden de olur. “Bu yaz bitmeden ne yiyelim/içelim? Neden” şeklinde. Evde yenebilecek bir yemek/içecek de olur; bir mekanın mönüsünden bir şey de…Bu akşama kadar vaktimiz var. Dilerseniz telefonda da görüşebiliriz. Yanıtınızı bekliyorum.İyi günler, Bahar ÇUHADARRadikal Gazetesi/YaşamMuhabirTel: 0212 505 65 68

     
  9. Tijen

    Ağustos 9, 2009 at 10:44 am

    >Zeynep'ciğim,Ben de geçen gün Midilli'de yediğim usulde kızarttım kabak çiçeklerini. İçinde peynirli bir harç var, üzerindeki harç da çok yoğun. Öyle olunca çok değişiyor tadı.

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: