RSS

>Buz gibi Limonata-Yaz bitmeden yazayım artık

13 Ağu

>PIC_0ii296

Yaz geldi geçiyor neredeyse ve ben hala bu tarifi yayınlamadım.
Sitenin bu halini sevemedim içime sinmiyor bu sebeple de yazmak gelmiyor içimden.
Oysaki bekleyen tariflerim var yayınlanacak.

Ama dün gece yayınlanacak tariflerime bakarken, artık yaz Figen dedim zira yazık olacak tarife, Limonata bu, kış ayında da yazılmaz ki!

Bir de Kabak Çiçeği Dolması var mevsimi geçmeden hani onu da yayınlarım belki hoş hala var mı pazarlarda bilmiyorum ama yakın zamanda inşallah onu da eklerim.

Bu arada ben bu yazıya sabah başlamıştım su anda öğlen oldu hala bitmedi, bakalım kaçta bitecek yazım:)

Ekleme; şu anda saat 17:45 ve hala bitmemiş:)
Yayına veriş saatim çok şükür 18;48 :)))

PICşş_0296

Yaz başında yapmaya başladım Limonatayı, bu resimde o vakit çekilmişti.
Her hafta evimizde yapılıyor bu limonata.
Hatta artık 2 litre esime nanesiz yapılıyor çünkü nane aroması ona su anda yasak.
3 litre de oğlumla bana yapılıyor ayrı ayrı:)

Mutlaka deneyin derim cok pratik 30 dk da 4 litre ev yapımı mis gibi limonatanız hazır.
Şeker oranını göz kararı damak zevkinize göre yapın. Ben göz kararı koydum ilk ve tadı hoşuma gidince sabitledim ve 4 litre için 3 su bardağı bize kâfi geldi, daha eksi mayhoş sevenler azaltabilir tadarak ekleme yapabilirsiniz.

Malzemeler

• 5 adet kalın kabuklu limon
• 4 litre su
• 4-5 dal taze nane ( arzuya göre artı eksi olabilir )
• 3 su bardağı şeker ( arzuya göre artı eksi )

limonata

Yapım aşamaları;

1. Önce 5 adet limonu rendeliyoruz
2. Rendelediğimiz limon kabuklarına 4-5 dal nane yapraklarını ilave ediyoruz ve 2-3 kaşıkta toz şeker ilave edip elimizle iyice karışım renk verip yumuşayana kadar ovuyoruz.

limonata1

3. Onlar kâsede dursun, diğer taraftan kabuklarını rendelediğimiz limonların bu kez suyunu sıkıyoruz.
4. Genişçe yani 4 litre suyu alacak bir kaba Limon sularını dökün, hatta ben sıkılmış limon posalarını da koyuyorum aromasını iyice versin diye.
5. Üzerine püre haline gelmiş karışımı ve 4 litre suyu ekliyoruz.
6. Şekerimizi ekliyoruz ve tadına bakıyoruz damak zevkimize uygunsa şeker eklemeyi bırakıp kâseyi karıştırıyoruz.
7. Şekerlerin erimesini sağlıyoruz. Son aşamadaki görüntü biraz fazla karışmış gelebilir ancak hepsi sizin elinizden çıkmış gıdalar sorun etmeyin:)
8. Ve daha sonra bu karışımı temiz bu iş için ayrılmış bir tülbentle süzüyoruz.
9. Sürahilerimize koyup soğuk çok soğuk olarak içiyoruz:)

Afiyet şeker olsun,

Notlarım;

• Ben artık rende yapmıyorum. Direkt kabukları bıçakla soyuyorum ve kalın bıçağımla inceltiyorum kabukları çentiyorum yani. Rende kısmını pratik hale getirmiş oluyorum.

• Ve yine elle ovmayı da bıraktım tüm malzemeleri resimlerde gördüğünüz gibi el blenderi ile püre yapıyorum. İlk gün elle yapmıştım sonrasında el blenderi ile devam ettim çok daha pratik oluyor.

• Ve vaktiniz varsa limon posalarıyla birlikte karışımı buzdolabında 3-4 saat tutarsanız limon kabuklarından o hoş koku daha fazla geçiyor suya.

 
12 Yorum

Yazan: Ağustos 13, 2009 in İçecekler

 

12 responses to “>Buz gibi Limonata-Yaz bitmeden yazayım artık

  1. Kirpikteki Gözyaşı

    Ağustos 17, 2009 at 8:22 am

    >Figen hanım merhaba:) Çok güzel ve lezzetli gözküyor! Çok hoş koktuğuna da eminim:)) Ellerinize sağlık! Fotolar çok içacıcı:))

     
  2. müjde

    Ağustos 17, 2009 at 10:44 am

    >Bu güzel paylaşım için teşekkürler Zeynepciğim.Ellerine sağlık.Sevgiler…

     
  3. FİGEN KARAVAŞ

    Ağustos 17, 2009 at 12:50 pm

    >Kirpikteki Gözyaşı; Çok teşekkür ederim, fotolar için de🙂 Valla guzel kokuyor gelin ikranm edeyim hemen,Müjde; Teşekkür ederim sağolasınnn, ama ben Figen:)) Zeynep le birlikte yazıyoruz blogda ortak:)sevgilerimle,Figen Karavaş

     
  4. ÖZGÜLÜN TARİFLERİ

    Ağustos 17, 2009 at 3:39 pm

    >Figencigim ben dayanamayip limonata bardagini alip gidiyorum ahhhhhaaah simdi olsa buz gibi ne guzel giderdi.)))ellerin dert gormesin canim.sevgilerimi biraktim.

     
  5. burcinin mutfagi

    Ağustos 18, 2009 at 8:22 am

    >Figen'cim fotolar da limonata da harika gorunuyor. Ellerine saglik canim.

     
  6. Anonymous

    Ağustos 18, 2009 at 2:55 pm

    >Çok güzel ve lezzetli gözüküyor🙂Yemek

     
  7. Belgin

    Ağustos 19, 2009 at 7:01 am

    >Tarif icin cok tesekkürler, en kisa zamanda deniycem:)) Resimlerede bayildim:))Ellerinize saglik:)Sevgilerimle

     
  8. Selcen

    Ağustos 20, 2009 at 5:38 am

    >Ellerine sağlık canım nefis görünüyor bende sık sık yaparım ama naneyi sonradan ekliyordum senin tarifinide mutlaka deneyeceğim birde rendeyi görünce ahhhh ahhhh ulaşamadık dedim😦 inş. bu hafta alcazöpüyorum,sevgiler…

     
  9. FİGEN KARAVAŞ

    Ağustos 20, 2009 at 6:03 am

    >Özgül cüğümm,çık gel bir gün bana yaa yaz bitmeden valla görüşelim şeker, ben sana taze taze yaparım.Burçinim; bir akşam uğradığın güne denk getireyim ve içip öyle git emi:)adsız misafir; teşekkür ederim,Belgin; Beğenmenize sevindim, denerseniz yorumlarınızı beklerim:)Şimdiden afiyet olsun.Selcen cim canım:) O rendeler artık tarih olacak:))) Şaka canım, hayatım saat 18,30 a kadar da kalabiliyorlarmış bazen ben sana tel vereyim gideceğin gün kaça kadar kalacaklar konuş istersen yazısalım.Hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar,sevgiler,Figen Karavaş

     
  10. dory

    Eylül 17, 2009 at 5:03 pm

    >Eşinize nane aroması yasak olduğuna göre homeopatik tedavi görüyor olsa gerek.. Bir ortak yan daha çıktı!

     
  11. bocuruk

    Ağustos 4, 2010 at 10:52 am

    >Yaptımmmm :)) Harika oldu. İyi ki birlikte yapmışız yoksa gözümde büyütmek yüzünden yapamayacaktım. Yuppiii :))

     
  12. FİGEN KARAVAŞ

    Ağustos 7, 2010 at 2:55 pm

    >Elvan cım ellerine saglık sekerim:) Valla insan bir kere yapınca tamam gerisi geliyor gozumuzde buyutuyoruz değil mi bir cok seyi:)opüyorummmmmmmm,Figen

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: