RSS

>MISIR EKMEGI ( Cornbread )

05 Eki

>
Merhaba

Bayramdan beri yine yazamadik birseyler. Okullar acildi malum, Ulus ve Zipzip ( Kerim) tum vaktimizi aliyor Figen’in de, benimde.
Isten kosa kosa geliyorum, yemek faslindan sonra ders faslimiz basliyor. Zipzip okuma yazmayi kendi kendine ogrendigi icin simdi okulda dalga hareketleri calismasi pek hosuna gitmiyor.
Neden elyazisi ogrenmek zorundaymis?
Buyuk harflerle yazinca daha iyi okunuyormus yazilar… gibi sorulara da cevap vermek durumunda kaliyorum.
Velhasil bu aksam evde Meksika yemekleri gecesiydi.
Esim ne zamandir enchilada deyip duruyordu, onu hazirlarken misir ekmegini hazirlayip firina surdum. O piserkende enchiladayi hazirladim. Daha once enchila tarifini sitemizde paylasmistik sizlerle.
Misir ekmegide guzel bir lezzet. Amerika yasamimizdaki Meksika’li bir komsudan ogrendigim sekli ile yapiyorum hep. Biz seviyoruz. Umarim sizlerde begenirsiniz.

MALZEMELER

* 1 / 2 su bardağı tereyağı
* 2 / 3 fincan beyaz şeker
* 2 yumurta
* 1 bardak ayran
* 1 / 2 çay kaşığı kabartma tozu
* 1 bardak mısır unu
* 1 su bardağı un
* 1 / 2 çay kaşığı tuz

Yapilisina gelince:

1. 175 derecede önceden fırıni isitin. Kare borcam uygun bir tepsi olcusu.
2. Büyük tava tereyağıni eritin.Ilıyinca şekeri karıştırın. Sonra hızlı bir sekilde yumurtalari ekleyin ve iyice karıştırin. Kabartma tozunu ve ayranida bu karisima ekleyin. Hepsini iyice karistirin, topaklanmasin. Sonra yaglanmis kalibiniza dokun.
3. 30-40 dakika sonra firini acin ve kürdan ile kontrol edin. Iliyinca kaliptan cikarip servis yapin.

Afiyet olsun.
Zeynep TORE

 

5 responses to “>MISIR EKMEGI ( Cornbread )

  1. mehmet livvarcin

    Ekim 6, 2009 at 1:36 am

    >zeynep merhaba, uzun zaman oldu, umarım iyisindir, tariflerin yine süperrrrkomikks/ mehmet

     
  2. Anonymous

    Ekim 6, 2009 at 7:19 am

    >Merhaba, yemekbiz grubunu Sayın Gülhan Kara Hanım'dan duydum. Kendisinin '' sizi o gruba dahil edelim'' demesi üzerine sizi tanıdım. Ama bu grupla nasıl iletişime geçeceğim, nasıl paylaşımlarda bulunacağım bilmiyorum. Bu konuda bana bilgi veriseniz sevinirim. http://www.yemekdefterim.blogcu.com

     
  3. ÖZGÜLÜN TARİFLERİ

    Ekim 12, 2009 at 2:59 pm

    >nefis olmus, gruntu super ellerine saglik canimsevgiler.

     
  4. shiva

    Ekim 12, 2009 at 7:38 pm

    >Merhaba Mehmet nasilsin, evet uzun zaman oldu, yeniden bize ulastigin icin mutlu oldum. Yemekdefteri dostumuz merhaba sanada, bize email atmaniz yeterli. zeynepyemekbiz@gmail.com bekleriz. sevgilerimizle.

     
  5. Zeynep M. TÖRE

    Ekim 13, 2009 at 11:22 am

    >Ozgulcum; denersen sende seveceksin bu lezzeti.Tesekkur ederim.

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: