RSS

>Elmalı,Kaymaklı Ayva Tatlısı – güncelleme

21 Kas

>DİSCN4281

Mevsimi geldi:) Bu tarifi ilk kez 2005 yılında vermişim.
Son 1 senedir bu tarifi elma rendesi ile yapıyorum.
Elma rendesi hos bir lezzet katıyor ve bir miktar fırınlıyorum. Fırınlanması ile de ayva kendini biraz daha topluyor. Ben tarifi güncellemek adına şu anda yaptığım şekli ile tekrar yazıyorum.

NE OLMASI GEREK,

  • 4 adet ayva ( 8 porsiyon çıkacak )
  • 8 çay bardağı tozşeker ( her yarım ayva için 1 çay bardağı )
  • 1 avuç karanfil
  • 1 adet çucuk tarçın ( parçalara bölünmüş )
  • Ayva başına 1 orta boy elma
  • Ayrıca 1 adet ayva ( iç malzeme için )

BUNLARLA NE YAPIYORUZ,

  1. Önce iç malzememiz için elmaları ve ayvayı soyup rendeleyelim
  2. 8 çay bardağı şekerin yarısına yakın kısmını elma rendesine ekleyip elma ve ayva rendesini tavada şeker ile pişirelim
  3. Ayvaların kabuklarını soyalım, ikiye bölüp orta kısmını temizleyelim ve tepsiye dizelim
  4. Ayvaların göbeklerine elmalı harçtan koyalım
  5. Elmaların üzerine kalan şekeri paylaştıralım, ayva başına ortalama 1-1,5 çorba kaşığı şeker kalıyor
  6. Tepsiye ayvaların yarısına gelecek kadar su ilave edelim
  7. Karanfil ve parçalara böldüğümüz çubuk tarçını tepsiye serpelim
  8. Suyun kaynamasını bekleyelim ve sonrasında mum ışığı gibi çok kısık ateşte yaklaşık 3 saat pişirelim
  9. Bu sürenin sonunda ayvaların renk aldığını göreceksiniz
  10. Pişme işleminden sonra 200 derece fırında yaklasık 15 dk tutalım, tatlımızı kontrol ederek bir miktar ayvalar hafif rengi donup kıvam alınca çıkaralım
  11. Tepside soğutup daha sonra servis tabağına alalım
  12. Kaymakla servis yapalım

Ben resimdeki ayvada uzun süre bekleyecek vaktim olmadığı için kürdan ucu ile kırmızı gıda boyası kullandım.Ve fırınlayamadım.

Afiyet olsun,
Figen Karavaş


 
10 Yorum

Yazan: Kasım 21, 2009 in Güncelleme, Tatlılar

 

10 responses to “>Elmalı,Kaymaklı Ayva Tatlısı – güncelleme

  1. derya

    Kasım 21, 2009 at 9:29 am

    >Muhteşem bir görüntü ellerinize sağlık.Mutlu hafta sonları sevgiler…

     
  2. FİGEN KARAVAŞ

    Kasım 21, 2009 at 9:38 am

    >Derya,Çok teşekkür ederim:)Sana da mutlu haftasonları olsun,sevgilerimle,Figen Karavaş

     
  3. Mine

    Kasım 21, 2009 at 9:38 am

    >Görüntü harikaaaaa, eminim tadıda öyledir çok güzel olmu.Elinize sağlık Figen hanım.

     
  4. FİGEN KARAVAŞ

    Kasım 21, 2009 at 9:39 am

    >Mine hanım sağolun,Tadına bakan arkadaşlarım beğendiler:)Teşekkür ederim,Figen Karavaş

     
  5. birdutmasali

    Kasım 21, 2009 at 10:17 am

    >canım figenciğim, nasıl hayır derim ki ??harika-sın ..

     
  6. Nafiye Göktepe

    Kasım 22, 2009 at 7:50 pm

    >Enfes gorunuyor. Bugun ben de yapmistim Ayva tatlisi. Benim karanfilim de yoktu tarcinim da. Belki de o yuzden rengi daha acik oldu. Ellerinize saglik Figen hanim, sunum da cok basarili..

     
  7. canikom

    Eylül 12, 2010 at 11:28 pm

    >sözün bittiği yer…………harika ötesi.fırına koymaz isek tadında ve görüntüsünde farklılık olur mu acaba…………….

     
  8. FİGEN KARAVAŞ

    Eylül 13, 2010 at 6:19 am

    >canikom; merhaba, Fırına koymazsanız tadında bir değişiklik olmaz, daha yumusak olur gotuntude de pek fark olmaz.Fırına koyunca ayvalar biraz daha kendini topluyor yayılma olmuyor.Sevgilerimle,Figen Karavaş

     
  9. canikom

    Ekim 10, 2010 at 1:28 pm

    >bu leziz tarif için çok tşk ederim.beğenerek yedik.denemeyenlere tavsiye ederim.sevgiler……………….

     
  10. canikom

    Kasım 13, 2010 at 12:41 pm

    >harkulade bir tatlı oldu çooooooooook tşk ederim…………..

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: