RSS

>Lazanya – Güncelleme

23 Kas

>Kıymalı Lazanya

Güncellemelerden gidiyorum:)))

Çünkü geçtiğimiz hafta Çarşamba günü çok sevdiğim Günşekerlerim bana geldiler ve benden o gün için Lazanya yapmamı istemişlerdi.
Lazanyanın yanına da tatlı olarak mevsimi olduğu için Ayva Tatlısı yapmıştım:)

O gün;
Patatesli Çorba
Lazanya ( 3 tepsi :))
Boool yeşil salata🙂
Elmalı Kaymaklı Ayva Tatlısı

vardı menüde. Aslında bir iki şey daha yapayım diye düşündüysem de yapamadım zira kurallarımız vardı menü dışına çıkmak yasaktı, çeşit olmayacaktı:)

Ben de bu kez resimlemek istedim.
Hem resimlerim yenilenir hem de tarifleri şu anda yaptığım şekliyle güncellemek iyi olur diye düşündüm.

Lazanyayı da ilk kez 2005 te burada yayınlamışım.

O zamanlar Piyalenin haşlanarak yapılan lazanyasını kullanıyordum.
Yaklaşık 2 sene önce kadar piyasada Piyalenin lazanyasını aradım taradım yoktu.
Yemekvebiz mail grubumuzda arkaşlarımıza sordum ve öğrendim ki Piyale artık piyasada yokmuş.

Önce çok tedirgin oldum, haşlamadan direkt lazanya plakaları ile güzel olur mu, olacak mı diye.

Yine mail grubumuzdan gelen güzel yorumlar sonucu yapmaya karar verdim ve evet çok memnun kaldım hatta haşlayarak yapmak daha büyük eziyetti, böylesi çok pratik oluyor.

Malzemeler yine aynı. Buradaki gibi;

Lazanyalar haşlanmıyor ve direkt tepsiye diziliyor.

Birkaç püf noktası var ya da dikkat edilmesi gerekli diyelim.

  • Burada amaç, lazanya plakalarının sosla ıslanıp kurumadan pişmesini sağlamak.
  • Beşemal Sosunu koyu kıvamlı yapmıyoruz.Boza kıvamından belki az daha akışkan diyebiliriz.
  • Domatesli kıymalı harcını da sulu yapıyoruz, sulu derken tüm suyunu çektirmiyoruz.
  • Tepsiye lazanyaları dizmeden önce beşemal sostan tepsiye döküp zemini ıslatıyoruz ki lazanyalar tepsinin tabanına yapışmasın.
  • Lazanyaları beşemal sosun üstüne diziyoruz.
  • Ve sonrasında yine lazanyaların üstüne beşemal sos, onun üstüne kıymalı sos ve lazanya şeklinde işleme devam ediyoruz.

Evet bu güncelleme de burada bitti arkadaşlar.
Umarım yeni bir tarif ile yakında birlikte oluruz:)

Sevgiler,
Figen Karavaş

 
5 Yorum

Yazan: Kasım 23, 2009 in Hamurişleri, Makarnalar

 

5 responses to “>Lazanya – Güncelleme

  1. Zehra Gürgen

    Kasım 23, 2009 at 9:28 pm

    >Figen'cim muhteşem görünüyor. İnanırmısın canım nasıl çekti, uzanıp bir koca dilim yemek istiyorum.Ama maalesef iç çekip karın gurultusu dinlemek zorundayım :(Ellerine sağlık canım.

     
  2. élif(keyf-i mutfak)

    Kasım 23, 2009 at 9:53 pm

    >UZUN ZAMANDIR LAZANYA YAPMAK NİYETİNDEYİM AMA BİR TÜRLÜ NASİP OLMADI..TARİFİNİ OKUYUNCA NASIL DA CANIM ÇEKTİ..ELLERİNE SAĞLIK CANIM..

     
  3. FİGEN KARAVAŞ

    Kasım 23, 2009 at 10:02 pm

    >Elif yap mutlaka gercekten ben cok seviyorum yanında bol salata ile yeterli.Zehra cım gel canım bir gun sen de bana beraber yeriz afiyetle:)Teşekkür ederim ikinize de :)Figen

     
  4. eldivenlerim

    Kasım 24, 2009 at 10:48 am

    >lazanyayı çok severim;) çok ama çoook lezzetli gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım….

     
  5. Hülya

    Kasım 27, 2009 at 6:31 am

    >Cok guzel gozukuyo ilk defa deneycegim ellerinize saglik!Bayraminizda kutlu olsun!

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: