RSS

>Turunc Receli

08 Ara

>

DSC00010

Merhaba
Bahcemdeki turunc agacini goruntuledim sizler icin once. Onlari dalindan koparmak istemiyorum. Goruntu cok guzel cunku.
Iclerinden 10 tanesini sectim ve recel yapmaya karar verdim. Esasinda epey ugrastirdi beni ama lezzeti ortaya cikinca keyif aldim acikcasi.

Turunc receli icin internette arama yaparken sevgili Tijen’e email attim. Tijen’de benimle tarifini paylasti tesekkur ederim kendisine.
10 adet turunc
4 bardak seker

3 bardak su
1/2 limon suyu
Turunclari once rendenin ince kismi ile rendeledim.

Portakal soyar gibi turunclarin kabuklarini dilimledim.
Her dilimin icindeki beyazimsi kismi kestim aldim.

Daha sonra bu kabuklari kucuk rulolar haline getirip igne ile ipe dizdim.
Biraz s1k1 tutun ipi, gevsemesin. Tum kabuklari bu islemden gecirdikten sonra suda bekletin.

3 gun sabah ve aksam olmak uzere suyu degistirdim.
3.gun sonunda seker ve suyu kaynattim.

Turunclarida suyu degistirdikten atese koydum.
Kaynattim. Acisi gitmisti.
Sonra kaynayan seker ve su karisimina dahil ettim.
Birlikte kaynattim. Limonunu ilave ettim.
Dinlendirdikten sonra iplerden
siyirarak kavanoza aldim.

Cok hos kokulu, leziz bir recelim oldu.

Not: Kabuklarindan arindirilmis turunclarin suyunu cikattim.
Suyu ateste kaynatin, tuz ilave edin.

Daha sonra siseye alip uzerine biraz zeytinyag ilave edin.
Salatalar icin harika bir eksiniz olur.

Afiyet olsun.

Zeynep Tore.

Posted by Picasa
 
13 Yorum

Yazan: Aralık 8, 2009 in Kahvaltı, Reçeller

 

13 responses to “>Turunc Receli

  1. FİGEN KARAVAŞ

    Aralık 8, 2009 at 8:02 pm

    >Ahhh bir ben yapamadım yaaa Turunç reçeli, esim de cok sever üstelik ama kısmet olmadı bir türlü.Pasta yaptıgım donemde turunc gelmişti ama oylece kaldı yazık turunçlar yapamadım o donem yogunluktan.Ellerine saglık Zeynep cim.Tijen in de tarifine saglık:)operimmmmmmm

     
  2. Zeynep M. TÖRE

    Aralık 8, 2009 at 8:07 pm

    >Izmire gelirken sana getiririm ben biraz :))Ev yapimi daha leziz cunku.

     
  3. derya

    Aralık 8, 2009 at 8:31 pm

    >Zeynepcim merhaba ağacına bayıldım hele o turunç'un misler kokusu yokmuinan burnuma geldi.Adana'da çok turunc ağaçları yanından geçerken bende kendimden geçerim.Reçelin harika ellerine sağlık öpüyorum…

     
  4. Anonymous

    Aralık 8, 2009 at 8:37 pm

    >elinize saglik…tarif icin dogru kisiyi bulmussunuz…zahmetli ama bir okadarda lezzetli..yapmaya basladigimizda birimiz rendeler , birimiz ic kabugunu temizler,birimizde ipe dizerdik…baba ocaginda ve turuncgillerin kalbi alanyadayken.simdi annecigim yapiyor yazin hazira konuyoruz…tekrar elinize saglik http://www.baharloy.blogcu.com züleyha

     
  5. inci

    Aralık 8, 2009 at 8:56 pm

    >face'te mesajı alınca hemen geldim:))çok nefis ve renkli bir tarif,ellerinize sağlık..tadı ne güzeldir..fotoğraf süper çıkmış..hele o turunç ağacı ne güzell…

     
  6. Bizim Mutfağımızdan

    Aralık 8, 2009 at 9:12 pm

    >renklerin güzelliğine bayıldım.zaten portakal ve turunç reçellerine de bayılırım :))ellerin sağlık.benim kayınvalidem turunç kabuklarını kireçte bekletir.Pişince çıtır çıtır olur tadından yenmez.Acilen benimde yapmam lazım :)sevgiler. özgül.

     
  7. egeli

    Aralık 8, 2009 at 10:43 pm

    >BİRAZ ZAHMETLİDİR AMA DEYMEZMİ DEMİ ZEYNEPCİM? ELİNE SAĞLIK HAYATIM.

     
  8. Zehra Gürgen

    Aralık 9, 2009 at 6:41 pm

    >Enfes görünüyor turunç reçeli !haylide zahmetliymiş. Ellerinize sağlık

     
  9. birdutmasali

    Aralık 9, 2009 at 7:28 pm

    >AH FİGENCİĞİMbaze sadece koklamakseyretmek uzun uzun okadar mutlu ederki benide .

     
  10. Zeynep M. TÖRE

    Aralık 10, 2009 at 10:03 am

    >MerhabalarHepinize yorumlariniz ve ziyaretiniz icin gercekten tesekkur ederiz.Evet turunc receli epey zahmetli birkac kisi biraya gelinip yapilsa daha keyifli olur ve daha cok uretilir bana gore.Tek basima olunca biraz oyaladi beni ama sonucunda kokulu ve guzel lezzete kavusunca degmeyin keyfime.Kendinize iyi bakin.Tesekkur ederiz tekrar.Zeynep

     
  11. Nafiye Goktepe

    Aralık 11, 2009 at 10:53 pm

    >Nazilli`ye kayinvalidemin yanina gidince ilk is onunla bu tarifi yapmak olacak Zeynep abla. Ellerine saglik. Recellerle hic aram yoktur ama nasil canim cekti anlatamam. Tek sevdigim recel yabani incir recelidir, ama bu goruntu mest etti beni. Olsa da yesek keske…

     
  12. pasta evim

    Aralık 16, 2009 at 7:25 pm

    >Zeynep Hanım Turunç reçeli yazınızı okurken sonunda bir baktım ki sahiden ağzım sulanmış.Harika anlatmışsınız.Ve tabii ki harika yapmışsınız, görüntü şahane.Elleriniz dert görmesin.

     
  13. Anonymous

    Mart 15, 2010 at 6:20 pm

    >BEN AYNUR İIK DEFA YAPTIM ÇOK GÜZEL OLDU

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: