RSS

>Yulaflı Pişmeyen Kurabiye

11 Ara

>

yulaflı

Merhabalar,

Bu tarif Kasım Sayısına konuk olduğumuz Tuz Biber Dergisine yaptığımız 5 tariften biriydi.


Hazırlığı ve yapım aşaması son derece kolay bir tarif.



Ben yağlı kağıt yerine slikon minik tart kalıplarında yaptım.Evinizde benzer kalıplar var ise kolay oluyor ama yoksa da çorba kaşığı ile yağlı kağıda dökerekte pek ala oluyor.



Hem yulaflı, hem tatlı:) Denemek isterseniz buyrun efendim tarifimiz…

müslili pişmeyen kurabiye

Malzemeler;

  • 115 gr margarin
  • 2 cup toz şeker
  • 1/2 cup süt
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1/2 cup fıstık ezmesi
  • 2 tatlı kaşığı vanilya ekstresi ya da toz vanilya
  • 3 cup yulaf ezmesi

Yapılışı;

  1. Yağ, şeker, süt ve kakaoyu kaba koyun ve kaynama noktasına getirin.
  2. 1 dakika kaynatın ve tencereyi ateşten alın.
  3. Fıstık ezmesi ve vanilyayı ilave edin. İyice karıştırın
  4. Daha sonra yulaf ezmelerini koyun ve karıştırın.
  5. Karışımdan bir yemek kaşığı harç alıp yağlı kâğıt üstüne koyun ve soğumaya bırakın.
müslili pişmeyen kurabiye-1

Afiyet şeker olsun:)

Figen Karavaş

 
10 Yorum

Yazan: Aralık 11, 2009 in Kurabiyeler, Pratik Tarifler

 

10 responses to “>Yulaflı Pişmeyen Kurabiye

  1. derya

    Aralık 11, 2009 at 9:46 am

    >Figen'ciğim harika bir lezzet ilk fırsatta deniycem sevgiler…

     
  2. Zeynep M. TÖRE

    Aralık 11, 2009 at 10:22 am

    >Evde alip yerim diye bekleyen ama birturlu yiyip tuketemedigim yulaflar demekki bu hale getirilip yenilecek :))Yasasin kaloriler yuppiii…

     
  3. bocuruk

    Aralık 11, 2009 at 12:44 pm

    >Zeynep tam da aklımdan geçenleri söylemiş:)) Benim işyerinde de yarım paketim var. Bu akşam eve götürüyoruuummm :)))Ellerine sağlık canım:)Sevgilerimle…

     
  4. cici

    Aralık 11, 2009 at 9:48 pm

    >ellerine sağlık ilginç ve bir o kadar da şık bir tarif olmuş. deneyeceğim en kısa zamanda.sevgiler cafecihan Sibel HOŞGÖNÜL

     
  5. Aybike Ceylan

    Aralık 11, 2009 at 10:14 pm

    >Ellerinize saglik Figen'cigim, Harika olmus, hele asagida ki turunc receline bayildimmmm.Sevgilerimi gonderiyor, guzel bir hafta sonu diliyorum.

     
  6. ÖZGÜLÜN TARİFLERİ

    Aralık 11, 2009 at 11:05 pm

    >figencigim seninkisine benzer bende yaptim incirli ve yulafliincirliside cok nefis oluyor… mutlaka deneyecegim birde cupcake kaliplarina koyman cok hosuma gitti dahiyane bir fikir.ellerine saglik canim.

     
  7. canikom

    Ekim 10, 2010 at 11:48 am

    >selam bu tarifi yulaf yerine kornfleks ile yapabilirmiyiz acaba.ellerinize sağlık

     
  8. canikom

    Ekim 10, 2010 at 11:49 am

    >cupu nasıl bardak ölçüsüne çevirebiliriz.

     
  9. FİGEN KARAVAŞ

    Ekim 10, 2010 at 12:12 pm

    >canikom merhaba:) Cornfleksle de olur bence cokta lezzetli olur diye dusunuyorum:)Cup olcusu için; normal 250 ml lik bir su bardagını olcu olarak alabilirsin.Ya da nerede oturuyorsun bilmiyorum ama İKEA larda bu cup olculerinde var ve fiyatları cok ucuz. Diger yerlerde pahallı zira.Yaparsan afiyet olsun simdiden.sevgilerimle,Figen Karavas

     
  10. canikom

    Ekim 10, 2010 at 9:49 pm

    >canım 1cup=250 grdoğru anlamışmıyım,maalesef ankarada ikea yok:(

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: