RSS

>Hashasli Tahin Pekmezli Ekmekcikler

21 Ara

>Merhaba ,
Hashasi tuketmeye Eskisehir’de alistim. Eskisehir’de hanimlarin hep dolaplarinda vardir.
Hashasli bir cok cesit hamur isi uretebiliyorlar. Bu tarifde Eskisehir’de yasadigim donemde komsumdan aldigim bir tarif. Gectigimiz yaz Eskisehir’den ziyaretime gelen bir arkadasim bana Kusadasi’nda yoktur diye hashas getirmisti 2 paket. Sagolsun. 1 paketi tuketmistim. Bugun dolapta ikinci paketi gorunce hemen bu tarif aklima geldi. Dolabimda da gerekli malzemeler mevcuttu.
Hemen yapima gectim.

Kullandigim malzemeler:

  • 1/2 lt sut,
  • 1 cay fincani zeytinyag,
  • 1 tatlı kaşığı şeker,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 paket maya ( kuru maya kullandim),
  • 2 yumurta (1 tanesinin sarısıni ayirdim uzerine surmek icin),
  • aldığı kadar un.( un miktarini olcmeyi hic beceremedim.)

İc icin ise:

  • haşhaş ezmesi,
  • tahin ve pekmez,
  • 1 kahve fincani toz seker,
  • 1 kahve fincani sivi yag.
  1. Hamur icin gerekli tum malzemeyi bir araya getirin.
  2. Sutun ilik olmasina dikkat edin.
  3. Yaklasik 30 dk ilik bir ortamda sarmalayip hamuru dinlendirin, mayalansin.
  4. Ic malzemelerini bir arada ezerek karistirin.
  5. Hamurunuz kivama gelince 6 parcaya bolun.
  6. Merdane ile acin. Manti hamuru inceligi ideal.
  7. Actiginiz hamurlara ic malzemesini yayarak surun.
  8. Uzun rulolar yapin ve sonra ruloyu kendi etrafinda dondurun.
  9. Tum hamurlara ayni islemi uyguladiktan sonra uzerlerine ayirdigimiz yumurta sarilarini surun.
  10. Daha sonra keskin bicak yardimi ile derin cizgi cizin.
  11. Isitilmis (180C) firinda alt ust kizarana dek ( 35 dk) pisirin.


Sonrasi mi?

Hemen bir cay demleyin ve afiyetle yiyin :))

Sevgilerimle.
Afiyet olsun.

Zeynep M. Tore

 
6 Yorum

Yazan: Aralık 21, 2009 in Ekmekler, Poğaçalar - Çörekler

 

6 responses to “>Hashasli Tahin Pekmezli Ekmekcikler

  1. Hanife

    Aralık 21, 2009 at 11:27 pm

    >Zeynepcim,Ellerine saglik. Usak'ta da cok meshurdur hashas. Sari ve siyah diye iki cesit vardir. Tarifini annem yillardir yapar, tadina doyamayiz hic. Ben hasret kaldim hashasa. Yeniden ellerine saglik, benim icin de ye:)

     
  2. tarifsiz tarifler - ipek

    Aralık 22, 2009 at 5:46 pm

    >Ben de ilk haşhaşlı çöreği Eskişehi'de yemiştim. Nasıl güzel bir lezzet. Şimdi tarif de elimin altında oldu. Ellerine sağlık.

     
  3. birdilimdus

    Aralık 25, 2009 at 8:46 am

    >Evet artık mutfağıma geri dönnndddüüüümmmm bundan da yapıcağım her şeyden yapacağım işte :))Sevgiler,Evren

     
  4. tatlilar gülcandan

    Aralık 26, 2009 at 1:24 am

    >Elerinize emeginize saglik nefis görünüyor sevgiler canim

     
  5. zeynep

    Aralık 28, 2009 at 9:41 am

    >Hanife'cim tesekkur ediyorum.Anadolu'da gercekten hashas cok kullaniyor.Ipek merhaba, Eskisehir'de hamur isleri hashassiz olmaz dogru soyluyorsun. Evren yaparken kolay gelsin.Bayatlamiyor kolay kolay uzun sure dayaniyor.Tesekkur ederim. Zeynep

     
  6. Leyla

    Mayıs 9, 2010 at 12:31 pm

    >cörek nefis görunuyor sicak sicak cayin yaninda cok guzel gider.ellerine saglik.huzurlu bir pazar gecirmen dilegiyle…

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: