RSS

>Acı & Tatlı Zencefil Soslu Çıtır Kanat

04 Şub

>






ACI TATLI zencefil soslu kanat



Cup Ölçüsü; 250 ml lik bardağa eşittir.



TuzBiber Dergisi Kasım sayısında yayınlanan 5. ve de son tarifimiz.

Çok özel bir lezzet bence.

Sosu ise biraz orijinal, ilginç bir tat. Acı tatlı sosları sevenler için ideal. Ben ki pek sevmem ama ben bile severek yedim bu tavukları. Zaten Tavuk Kanadı çok severim.

Resimde kanatların tamamı sosa bulanmış halde. Ama bu şekliyle çok fazla tüketemiyorsunuz zira sos sizi kesiyor. Bu yüzden kanatların tümünü sosa bulamayınız. Minik sos kâselerine koyup batırarak yenebilir.

Özetle mutlaka deneme yapınız hangi tat ve yoğunluk daha çok damak tadınıza uygunsa o şekilde devam edebilirsiniz.

Malzemeler

· 30 adet tavuk kanadı

· 1 orta boy kuru soğan-ince doğranmış

· 3 diş sarımsak – incecik ezilmiş

· 1 çay kaşığı zencefil

· 1 hafifçe çırpılmış yumurta

· 1 ½ çay kaşığı tuz

· ½ çay kaşığı karabiber

· ½ cup un

· ½ cup mısır nişastası

Sosu için;

· 1 çay kaşığı zencefil

· ¾ cup su

· ¾ cup esmer şeker

· ½ cup sirke

· 2 yemek kaşığı soya sosu

· ½ mısır şurubu – ya da tatlı bir şurup yapabilirsiniz

· İsteğe göre 1 çay kaşığı acı biber

· Kızartma yağı

DSCN3uu787

1. Geniş bir tavada yağı ısıtın. Geniş bir kâsede soğanı, sarımsağı, zencefili tuz ve karabiberi karıştırın.

2. Tavuk kanatlarını ekleyip iyice karıştırın.

3. Daha sonra unu ve mısır nişastasını ekleyin, tavuklar karışıma iyice bulanmalı.

4. Tavukları 15 dakika altın – kahverengi olana kadar kızartın.

5. Bu esnada ufak bir sos tenceresinde suyu, kahverengi sekeri, soya sosunu ve zencefili ekleyip kaynatın.

6. 15 dakika fokurdayarak kaynasın. Daha sonra ısıyı düşürün ve mısır şurubunu ekleyin. Sos koyulaşıncaya kadar pişirin.

7. Sosu bir kenara alın.

8. Sos bekledikçe koyulaşıyor. Bu yüzden kıvamı daha az yoğunluktayken ateşten alın. 


<!– /* Font Definitions */ @font-face {font-family:Wingdings; panose-1:5 0 0 0 0 0 0 0 0 0; mso-font-charset:2; mso-generic-font-family:auto; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:0 268435456 0 0 -2147483648 0;} @font-face {font-family:"Comic Sans MS"; panose-1:3 15 7 2 3 3 2 2 2 4; mso-font-charset:162; mso-generic-font-family:script; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:647 0 0 0 159 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} /* List Definitions */ @list l0 {mso-list-id:289554330; mso-list-type:hybrid; mso-list-template-ids:-2102866666 69140481 69140495 69140485 69140481 69140483 69140485 69140481 69140483 69140485;} @list l0:level1 {mso-level-number-format:bullet; mso-level-text:; mso-level-tab-stop:36.0pt; mso-level-number-position:left; text-indent:-18.0pt; font-family:Symbol;} @list l0:level2 {mso-level-tab-stop:54.0pt; mso-level-number-position:left; margin-left:54.0pt; text-indent:-18.0pt;} ol {margin-bottom:0cm;} ul {margin-bottom:0cm

DSCN3771

Çıtır tavukların sırrı iki kere pişirmektir.
Tüm tavukları kızarttıktan sonra servisten önce yaklaşık 3 dakika daha kızartın ve sosa bulayıp servis yapabilirsiniz.
<!– /* Font Definitions */ @font-face {font-family:"Comic Sans MS"; panose-1:3 15 7 2 3 3 2 2 2 4; mso-font-charset:162; mso-generic-font-family:script; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:647 0 0 0 159 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} —

DSCN3749
DSCN3773

Afiyet olsun,
Figen Karavaş


 

5 responses to “>Acı & Tatlı Zencefil Soslu Çıtır Kanat

  1. sevil(birdemliksohbet)

    Şubat 4, 2010 at 3:35 pm

    >fiğencim sen deneyin dersinde biz denemezmiyiz hiç not alındı bile :))

     
  2. birdilimdus

    Şubat 4, 2010 at 7:58 pm

    >Evvvvveeeeettttttttttt!!!! Bayılırım değişik lezzetlere acı&tatlı sosu ben oteldeki Çin aşçısından öğrenmiştim. Bu da bayağı güzelmiş. Ellerine sağlık.Sevgiler,Evren

     
  3. neseersoy

    Şubat 4, 2010 at 8:44 pm

    >Figen'cim , harika olduğuna eminim , ellerine sağlık.Sevgilerimle.

     
  4. sinem

    Şubat 16, 2010 at 2:47 pm

    >Bravo! Gerçekten güzel site olmuş.

     
  5. Anonymous

    Kasım 23, 2010 at 4:03 pm

    >Yazar cok tesekkurler…Selamlar Senay

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: