RSS

>Güveçte Tavuk

09 Şub

>

Güveçte Tavuk

güveç tavuk

Bugün o kadar çok işim var ki aslında.

Ama hangi birine yetişeyim bilemiyorum, derken bakıyorum saat 14.00 olmuş oğlum okuldan gelecek. Yapabildiğim bir şey varsa ne ala yoksa kalıyor.

Gün 24 saat değil 30 saat olsa yetmeyecek gibi geliyor bazen.

Hani bakınca da ne yapıyorsun? Çok şey ama bir şey yok görünen🙂

Baktım vakit az var o zaman bu vakti bloga bir tarif ekleyerek geçireyim zira yapılması gerekli işlerin hiç biri 2 saatte bitecek gibi değil.

Yarın evde değilim, Perşembe günü Günşekerlerim var🙂 Cuma temizlik e bitti hafta!

Bir sonraki haftaya inşallah diyerek kendimi avutsam mı acaba:))))

Neyse efendim biz gelelim tarife.

Bu tarif çok basit temel tarif daha doğrusu mutfakta yemek pişiren her bayanın az çok buna benzer pişirme yöntemleri vardır.

Bu yöntem de onlardan biri.

Çok sıkışık bir anımda hemen en pratik yaptığım pişirme yöntemim🙂

Kes malzemeleri çiğden koy tencereye ya da güvece at fırınaJ O sırada pilavını koy ateşe o pişerken bir yeşil salata, yoğurt, turşu derken ohhh bitmiş hepsi🙂

20091202

Geçen ay yaptığımda resimlemiştim yayınlarım belki diye ama malumunuz foto mak. Şu anda tamir olamıyor ve ben henüz yeni bir makine alamadım.

Bu yüzden cep telefonum ile çektim ama hava yağışlıyken bu kadar netlik olabildi!

Fotoğraf makinemi alınca söz bu fotoğraflar yenilenecek siz en azından nasıl göründüğüne dair fikir edinin şimdilik🙂

Tarif aslında göz kararı lakin ben bu resimde;

1 kilo tavuk göğüs kullandım. Siz Kalça da kullanabilirsiniz ama bizde yağlı olduğu için tercih edilmiyor.

  • Tavuk göğüslerini 2-3 parçaya kesiyorum
  • Bir taraftan 3-4 adet patatesi elma dilimi şeklinde kesiyorum
  • Patatesleri en alta sıralıyorum, üzerine tavuk parçalarını diziyorum
  • En üste biber domates koyabilirsiniz severseniz.
  • Ve tavuklara kimyon serpiyorum.
  • Salçalı bir sos hazırlıyorum salçalı sosa az tuz, karabiber, kekik ilave ediyorum. Acı seviyorsanız acı baharatlardan da kullanabilirsiniz.
  • Ve hazırladığım sosu tavukların üzerine döküp 200 derece ısınmış fırında üstü kızarıp, suyunu epeyce çekene dek pişiriyorum yaklaşık 30-40 dk. Kadar. Fırın ısılarına göre süre değişir unutmayınız.

Hepsi bu kadar.

Gayet pratik, basit kısa zamanda çok uğraşmadan çoook hafif bir yemeğiniz hazır oluyor.

Efendim yapacak olursanız afiyet olsun şimdiden.

Sevgiler hepinize,

Figen Karavaş

 

15 responses to “>Güveçte Tavuk

  1. asya evgin

    Şubat 9, 2010 at 11:42 am

    >pratik ve nefis……..tam benlik:)

     
  2. derya

    Şubat 9, 2010 at 11:43 am

    >Canım gün banada yetmiyor inan sanırım tüm bayanlarada yetmiyordur.Yemeğin çok leziz öpüyorum…

     
  3. Fisun

    Şubat 9, 2010 at 11:46 am

    >Figencim bayildim valla, cok cok guzel bir yemege benziyor. Ellerine saglik… Fotograflar da gayet iyi, canini uzme.

     
  4. neseersoy

    Şubat 9, 2010 at 11:49 am

    >Figen'cim ellerine sağlık , enfes görünüyor.Sevgilerimle,neseersoy

     
  5. Damak Tadı

    Şubat 9, 2010 at 12:00 pm

    >İçine düştüm resmen Figen'im..Ellerine sağlık canım..Tavuğu çok severim de..)))Aşağıdaki tavuk ise ayrı bir güzel görünüyor..Olsa da yesek şimdik..Öpüyorum en kocamanından..Bir türlü iş yerindeki bilgisayardan dolayı bu güzelliklere yorum yazamıyordum..Neyse şimdi yazarım sık sık..Öpüldünüz tatlı bayan..Sevgilerle..

     
  6. mis kokulu lezzetler

    Şubat 9, 2010 at 1:01 pm

    >Figenciğim hepimizin ortak derdi bu herhalde zamansızlık.Bazan çalışmayan evde oturan hanımlara imreniyorum ne kadar çok zamanları var neler yaparlar diye.Bu tarifte çok pratik ama çok lezziz bazen böyle pratik lezzetlere de ihtiyacımız var .Ellerine sağlık.İzmirden sevgiler.Mine

     
  7. Anonymous

    Şubat 9, 2010 at 9:28 pm

    >görünümü kadar lezzetide süper dir ellerinize saglık.güveçiniz nekadar güzel nasıl bir şey o…

     
  8. Didem

    Şubat 10, 2010 at 6:54 am

    >Figencim valla süpersin!!.. hem çok pratik hemde çok lezzetli görünüyor. Tupperware in o kaplarından ben de almak istiyorum ama şuanda elimde yok. Borcam da yapsam olur mu??? Salçalı suyu artırmam gerekir mi???

     
  9. otomatikkepce

    Şubat 10, 2010 at 7:44 am

    >Zamanımızda tavuk yemekleri pratik yemeklerden sayılıyor. Çünkü tavuk patatesten bile önce pişiyor nerdeyse. Annemin dediğine göre köy tavukları kırmızı et gibi geç pişermiş. Tatmadık bilmiyoruz tabi.Elinize sağlık.Hülya

     
  10. pelince

    Şubat 11, 2010 at 9:05 am

    >Figen görüntü nasıl güzel öyle,inan uzun zamandır böyle güzel tavuk yemeği görmemiştim…özenle dizilmiş ve pişirilmiş..ellerine sağlık…

     
  11. A.Y.

    Ağustos 26, 2010 at 1:50 am

    >Marketten bir yoğurt almıştık, güveç kabının içinde. Daha önce toprak kapta hiçbir şey pişirmediğim için normal cam tepsilerde pişirilen yemeklerden farklı bir yöntem uygulanıyor mu diye googleda aradım, sizin sayfanız çıktı. Tahminimden farklı bir şey yokmuş. Ama yine de emin olmuş oldum. Teşekkürler.

     
  12. FİGEN KARAVAŞ

    Ağustos 26, 2010 at 9:45 am

    >A.Y. hosgeldiniz,Güvec kullanımı kolay olmakla beraber dikkat etmemiz gereken konu " sırlı olması" yani aldıgınız guvec sırlı ise direkt kullanabilirsiniz, sırlı değilse mahalle fırınına verebilirsiniz onlar yaglayıp fırınlıyorlar guveci.Ya da aynı işlemi siz evinizde yapabilirsiniz guveci yaglayıp fırında ısınana dek tutun ve cıkarıp tekrar iç cevresini yaglayın ve bırakın ceksin kurusun.sonra yıkayıp kullanabilirsiniz.Bir de içinde yemek bırakmayınız pişince baska kaba aktarınız.Kolay gelsin,

     
  13. canikom

    Ekim 10, 2010 at 11:16 am

    >elinize sağlık.acaba kapaklı tepsinizin markasını ve nereden aldığınızı sorabilirmiyim.

     
  14. FİGEN KARAVAŞ

    Ekim 10, 2010 at 12:14 pm

    >Canikom; Kullandıgım urun Tupperware in Ultra Plus dediğimiz güveçleri.Bu Lazanya Modeli. Lakin ben bir cok seyde kullanabiliyorum:)sevgilerimle,Figen Karavaş

     
  15. canikom

    Ekim 10, 2010 at 10:21 pm

    >inanın ilk sizde gördüm ve çok hoşuma gitti salçalı sulu yemekler pişirirken hem sıçrıyor hem üstleri kuruma yapıyor.en büyük boyu bu mu.neler yapılabiliyor ve nereden kaça aldınız.sorular çok oldu ama kusura bakmayın….

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: