RSS

>Kabak Çiçeği Dolması

12 May

>

KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI

PIC_0490

Merhabaaa efendim:)
Ne çok ara vermişiz değil mi?

Artık alıştınız zaten bir görünüyoruz bir kayboluyoruz, yaşam koşturmasına kapılıp blogu ihmal ediyoruz ama inanın her şey ucu ucuna yetişiyor bazen.

Bu resim de geçen yıldan kalma o vakitler yayınlayamamıştım bu seneye kaldı.
Bu sene henüz yapamadım pazara gidip bakmam gerekli.

Çok zor gibi görülen ama aslında yapmaya başlayınca ve el alışınca o kadarda zor olmadığını anladığımız bu tarif çokkk lezzetli:)

PIC_0488


Ben sözü uzatmıyorum hemen kesiyorum zira evde yapılacak çok işim var çok, hangisine nasıl yetişeceğim bilemiyorum.

Var mı yardımıma gelecek biri:)

PIC_0494
Tarifin ölçülerini ortalama verdim çünkü çiçek adedine göre siz bu ölçüleri ayarlayabilirsiniz.

Malzemeler
• Çiçek basına 1 tatlı kaşığı pirinç
• Taze soğan tercihim ( ya da kuru soğan )
• 1 çay bardağı zeytinyağı ( harcına ve üzerine )
• 1 su bardağı su
• 1 demet dereotu ve bir miktar taze nane
• Domates – tuz –şeker-karabiber

Yapılışı
1. Kabak çiçeklerini tek tek yıkayalım
2. Bir kaba pirinci koyup içine incecik kıydığımız soğanları, naneyi ve dereotunu ilave edelim
3. Tuzunu, karabiberini şekerini ve yağını da ekleyip tüm malzemeyi karıştıralım
4. Domatesleri rendeleyelim ve harca ekleyelim
5. Her bir kabak çiçeğinin içine bu malzemeden yaklaşık bir tatlı kaşığı kadar koyup yaprakları birbirinin üzerine kapatarak yassı bir tencereye dizelim.
6. Doldurulan çiçeklerin üstüne az zeytinyağı gezdirelim ve limon sıkalım
7. Bir su bardağı suyu ilave edip kısık ateşte pişirelim.

PIC_0492


Afiyet olsun,
Figen Karavaş

 
8 Yorum

Yazan: Mayıs 12, 2010 in Sebze Yemekleri

 

8 responses to “>Kabak Çiçeği Dolması

  1. Yildiz

    Mayıs 14, 2010 at 8:57 am

    >Figencim ellerine sağlık canımen sevdiğim dolmalardan biriside kabak çiçeği dolmasıdır bana hep özel bir yemek gibi gelir sanırım nadır bulunduğu için olsa gerek…Sevgiler…….

     
  2. SeViL ( DenizFeneri )

    Mayıs 14, 2010 at 10:18 am

    >Hep merak etdiğim bir lezzet lakın henüz hiç tatmadım ..ellerınıze sağlık afiyetler olsun bereketi ile..Sevgiler..

     
  3. Gönül

    Mayıs 14, 2010 at 12:12 pm

    >figenim ellerine sağlık nefis görünüyor….bu akşama yemeğim yoktu pek iyi giderdi ama yapacak adam lazım:)))) öpüyorum hayatım sevgilerimle

     
  4. Ege

    Mayıs 14, 2010 at 3:09 pm

    >En sevdiğim şeylerden biridir kabak çiçeği dolması, bir de daha kolay bulunabilse… Elinize sağlık.

     
  5. Miskokulu Lezzetler -Mine-

    Mayıs 14, 2010 at 8:06 pm

    >Figenciğim bu hafta Bornova pazarında harika kabak çiçekleri vardı.Ben biraz daha farklı bir tarif denedim önümüzdeki günlerde yayınlayacağım.Eline sağlık.Sevgiler.

     
  6. ZeYNeP

    Mayıs 15, 2010 at 6:06 pm

    >Aksamin bu saatinde canim cekti yahu, sali sabahi erkenden pazara gidilecek kabak cicekleri satilmadan hemen alinacak ve eve gelinip dolma yapilacak…Ellerine saglik canim. Harika gorunuyor.Sevgilerimle.

     
  7. ebrualtin

    Ekim 7, 2010 at 12:12 pm

    >Amann tanrım bu ne güzel bir görüntüdür böyle ya, ağzımın suyu aktı valla… Rahmetli babaannem ne kadar çok yapardı, şimdi buralarda yiyemiyoruz. Canım memleketim Ege'ye gidicez'de ancak o zaman işte… İstanbul'da falan rahatlıkla bulabilir miyiz acaba, belki ben bilmiyorumdur… Bu konuda bir bilgin var mı Figencim? Sevgiler,Ebru Erva

     
  8. Mimosa Café

    Şubat 18, 2011 at 11:22 am

    >çok güzeller gerçekten elinize sağlık.

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: