RSS

>Havva Kek

24 Ağu

>

Ne kadar uzun zaman oldu tarif eklemeyeli.

Yaz geldi böyle olduk:)

Eh bir de İzmir gibi bir şehirde yaşıyorsanız haftanız hemen bitiyor.

Perşembe den yazlığa gidiyoruz, Pzt gunu dönüyoruz. Hemen valizler boşaltılır, yıkanır ütülenir, hadi biraz yemek yap, evi temizle, dış işler derken hooopp Çarşamba oluyor ve ertesi gün yeniden git ve gel devam ediyor:)

Bu sırada blog ihmal ediliyor.

Bu tarif TuzBiber Dergisi Şubat sayısında yayınlanmıştı.

“Figen’le Adım Adım Tarifler” bölümünde yapım aşamaları ile yer alıyor.

Burada yayınlamak ise bugüne kısmetmiş.





Malzemeler

• 115 gr. Tereyağı

• 115 gr. Toz şeker

• 2 adet yumurta – çırpılmış olacak

• 1 küçük limonun suyu ve kabuğunun rendesi

• 90 gr içinde kabartma tozu olan Kek Un

• 40 gr badem tozu

• 115 gr esmer şeker

• 700 gr kadar haşlanmış elma

Yapılışı

• Elmaların çekirdeklerini çıkarıp ince dilimler halinde keselim

• Az su olan bir kapta bir miktar elmaları haşlayalım

• Haşlanan elmaları süzelim, bekletelim

• Tereyağı ile toz şekeri derin bir kâseye koyun.

• Karışım iyice yumuşayıp hafifleşene kadar çırpın

• Çırpılmış yumurtaları yavaş yavaş karışıma ekleyin ve çırpmaya devam edin

• Limon rendesini, unu ve badem tozunu da karışıma ekleyin

• Esmer şekeri, elmaları ve limon suyunu karıştıralım

• Pişirme kabımızın tabanına bu elmalı harcı yayalım

• Elmaların üzerine hamur karışımımızı döküp güzelce elmaları kapatacak şekilde yayıp düzeltelim

• Evinizde file badem varsa bu aşamada üzerlerine file badem serpebilirsiniz

• Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 le 45 dk arası üzeri kızarana kadar kontrollü giderek pişirelim

• Keki mutlaka Kaymak ya da Çırpılmış krema ile servis ediniz. Lezzeti bu şekilde tamamlanıyor

• Arzu ederseniz keki sıcak olarak ta servis yapabilirsiniz, yine yanında krema ile elbette.

Afiyet olsun,

Figen Karavaş

 
11 Yorum

Yazan: Ağustos 24, 2010 in TuzBiber Dergisi Tarifleri

 

11 responses to “>Havva Kek

  1. hanife

    Ağustos 31, 2010 at 9:01 pm

    >elinize sağlık kek çok güzel görünüyor İzmirimiz bu sene çok sıcak olsada yinede güzel heleki yazlıktaysanız

     
  2. anneanneninemekleri

    Eylül 1, 2010 at 6:30 am

    >İsmi çok ilginçmiş.Elinize sağlık çok güzel görünüyor.Sevgiler

     
  3. SeViL ( DenizFeneri )

    Eylül 1, 2010 at 6:49 am

    >Çok değişik !Ellerınize sağlık bereketi bol olsun.

     
  4. Miskokulu Lezzetler -Mine-

    Eylül 1, 2010 at 7:20 am

    >Eline sağlık Zeynepciğim bugün İzmir biraz rahatladı biraz sonra güneş açmazsa tabii….

     
  5. FİGEN KARAVAŞ

    Eylül 1, 2010 at 7:24 am

    >Hanife evet bu sene yaz cok zor gecti neydi o sıcaklar, yazlık bir nebze rahatlatıyor gercekten,anneanneninyemekleri; teşekkür ederim :)Sevil, teşekkür ederim:)Mine cim teşekkür ederim, buugn hava guzel yagıslı:) Bugun gunes acmaz sanırım:)sevgilerimle,FİGEN KARAVAŞ

     
  6. derya

    Eylül 1, 2010 at 8:43 am

    >Figenciğim ismine bayıldım bu lezizkekin ellerine sağlık kucak dolususevgiler.

     
  7. beyazperde

    Eylül 1, 2010 at 7:06 pm

    >yazlık olayı harika gerçekten.bizde 1 ay ayvalıkda kalıp oraların tadını biraz çıkartıyoruz. ama sonra ver elini istanbul.

     
  8. ÖZGÜLÜN TARİFLERİ

    Eylül 9, 2010 at 1:02 pm

    >Figencim bayramini en icten dileklerimle kutlarim.Sevdiklerinle birlite saglikli mutlu nice bayramlara.. Kocaman sevgıler.

     
  9. rabia

    Eylül 12, 2010 at 5:40 am

    >bloğunuz ve tarifleriniz çok güzel.ellerinize sağlık.bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım.hoşçakalın.

     
  10. Damak Tadı

    Ekim 13, 2010 at 7:13 am

    >Bana da ismi çok ilginç geldi Figen'im..Tabağında da çok şık görünmüş..(bende de var aynısından..)))Bayram tatilinde bir yere gitmezsem belki oralara uçabilirim ansızın..))Öpüyorum kocaman Figen'im..Sevgiler..

     
  11. aslı

    Ekim 20, 2010 at 5:12 pm

    >Adı da kendi de çok değişik bir tarif olmuş. Eminim tadı da bir o kadar güzeldir. taze elmalar çıkmışken hemen denemeli.Ellerinize sağlık.

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: