RSS

>ebegümeci ve pırasa kavurması

07 Ara

>

Efendim günaydııınnn🙂
Sabah sabah bir enerji sormayın.
Enerjim yeni bir fotoğraf makim olmasından olabilir mi acaba🙂
İnsanın kardeşi olması güzel şey, böyle ihtiyaç anında çıkıp iş bitiriyorlar🙂
Fotoğraf makinem Pazar gecesi elime ulaştı kardeş tarafından.
Ama bir şeyler çekmem gerekli benim!
Gündüz işteyim çekemedim.
Ben de dün akşam masaya ebegümeci kavurmasını koyarken aldım elime makineyi ve çektim.
E gece olmasına rağmen fena çıkmadı, o halde hemen bloga koy bunu Figen.
Figen sabah ilk iş bloga ebegümeciyi ekler🙂
Tarife gerek yok değil mi?
Ebegümeci alınır, 3-4 adet pırasa ile kavrulur, tatları daha iyi olsun diye de tuz ve karabiber ilave edilir ve pişince ocak kapatılır.
Afiyetle ve sağlıkla yenir.
Hepinize sevgiler …
Figen Karavaş
 
10 Yorum

Yazan: Aralık 7, 2010 in Pratik Tarifler, Sebze Yemekleri

 

10 responses to “>ebegümeci ve pırasa kavurması

  1. Selcen

    Aralık 7, 2010 at 6:51 am

    >Ellerine sağlıkkkk:)))

     
  2. FADİŞ

    Aralık 7, 2010 at 7:32 am

    >Nefis görünüyor, yeni fotoğraf makinesi hayırlı olsun:)

     
  3. derya

    Aralık 7, 2010 at 8:07 am

    >Canım maşallah enerjin daim olsun.Fotoğraf makineni iyi günlerde kullan.Sebzelere bayılırım kavurmasıharika görünüyor ellerine sağlık sevgiler.

     
  4. anneanneninemekleri

    Aralık 7, 2010 at 11:24 am

    >Gayet güzel sağlıklı bir yiyecek,ellerine sağlık.

     
  5. LEZZETLİ SOMUNLAR

    Aralık 7, 2010 at 10:03 pm

    >Veee bu kadar basit ve o kadar lezzetli oluverir. Biz de bahçede kontrolsüzce büyüyen ısırgan ve ebegümeçlerini buduyor, güzelce yıkıyor ve pideciye veriyoruz, o da içine peynir ve pırasa ekleyip pide yapıyor. Dipfrize atıp, canımız çektikçe çıkarıyor ve afiyetle yiyoruz. Nasıl fikir Figenim? Ellerine sağlık canım..Sevgiler..(Bu arada senin oğlunun adını bana bi de bakayım..Dönerim sonra sana:))

     
  6. FİGEN KARAVAŞ

    Aralık 7, 2010 at 10:26 pm

    >Selcen cim cok teşekkür ederim:)Fadiş; hoşgeldin:)insallah bir daha bozmam:)Derya cım sağolasın canım, makine için amin diyorum:)anneanneninemekleri;Cok eşekkür ederim, sevgiler,Serap cım:) valla aynen cok pratik ama o kadar da severim lezzetini,Ben de içli pide yaptırırım ama ıspanaklı, bazen ısırgan girer içine ve bol taze soğan dereotu:) lor ya da peynir ne varsa yumurtalı bir harc yaaprtım amannnnnn yeme de yanında yat:) aynen fazla yaparım ve yarısını dondurucuya atarım benim sıpanın sabah kahvaltılarına pek iyi oluyor hafta içi.Oğlusumun ismi Ulus:)Dön bana:)Hepinize cok teşekkür ederim,sevgilerimle,Figen Karavaş

     
  7. ÖRGÜÇANTAM

    Aralık 8, 2010 at 12:17 am

    >ellerine sağlık canım .yeni makinenide sağlıkla kullan sevgiler

     
  8. LEZZETLİ SOMUNLAR

    Aralık 8, 2010 at 8:25 am

    >Duymuştum ama emin olmak için sormuştum Figenim, benim 21 yaşındaki sıpanın da adı ULUS..Nasıl? Artık Uluslar Birliği altında daha bol yazışırız dimi????!!!!Sevgiler, uzun ömürler ikisine de..

     
  9. egeli

    Aralık 8, 2010 at 11:06 am

    >vayyyy!!iyi günlerde kullan arkadaşım,gece güzel çekmiş gerçekten.yemekte harika görünüyor,yanına bir de sarımsaklı yoğur,bir köy ekmeği,of ki ne offf…ellerine sağlık canım.

     
  10. nesrin

    Aralık 9, 2010 at 12:12 pm

    >Ellerinize saglik. nefis görünüyor.

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: