RSS

>Çikolata Soslu Elmalı Kek

23 Ara

>elmalı kek

Bu şahane kek Salı günü Günşekerleri grubumla Yeni Yıl öncesi kutlama toplantımızda Esra arkadaşım tarafından yapıldı. 

Gerçi o bize çikolata sosla servis yaptı ama ben resim çekerken iki ara derede çikolata sos dökmeyi unutmuşum🙂

Kek çok lezzetliydi ve çokta hafifti. Ellerine sağlık Esra’cım.
Hazır yapılmış ve lezzetli tarif varken resim çekmeden olmazdı🙂
Buyurun bu güzel lezzetin tarifine.
Malzemeler;
·        3 adet orta boy elma
·        3 adet yumurta
·        1 su bardağı sıvı yağ
·        1/2 su bardağı süt
·        1 su bardağı toz şeker
·        1,5 su bardağı un
·        1 yemek kaşığı neskafe
·        2 yemek kaşığı kakao
·        1 paket kabartma tozu
·        1 tatlı kaşığı tarçın 
Hazırlanışı;
1.      Kabukları soyulmuş elmaları ayrı bir kaba küçük küçük doğrayalım
2.      1 tatlı kaşığı tarçınımızı döküp karıştıralım
3.      Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra sıvı yağı ve sütü ilave edip karıştıralım
4.      Un, kakao, neskafe ve kabartma tozunu da ilave edip tekrar karıştıralım.
5.      Beklettiğimiz elmaları hamura ilave edip karıştıralım.
6.      Harcı, yağlanmış kalıbımıza döküp önceden ısıtılmış fırında 185 derecede pişirelim.
Öneriler ;
·        Arzu edilirse malzemenin içine kuru üzüm, ceviz veya vişne konulabilir.
( elma olmak şartıyla çünkü kek içine sıvı olarak sadece yarım bardak süt konulduğundan diğer sıvı ihtiyacı elmadan sağlanıyor )
·        Servis sırasında çikolata sos ikram edilebilir.
 
Afiyet olsun,
Figen Karavaş
 
9 Yorum

Yazan: Aralık 23, 2010 in Kekler

 

9 responses to “>Çikolata Soslu Elmalı Kek

  1. Anonymous

    Aralık 23, 2010 at 10:31 pm

    >sabah ola hayrola …yarın kahvaltı sonrası ilk iş…önce portakallı kereviz ocağa konulacak ardından bu nefis kek yapılacak…ellerinize sağlık emek güzel de…yemesi daha güzeldir eminim….sevgiyle…sevilay dinçer.

     
  2. canikom

    Aralık 23, 2010 at 11:07 pm

    >çok güzel olmuş………tepsinin çapını sorabilirmiyim acaba

     
  3. FİGEN KARAVAŞ

    Aralık 24, 2010 at 6:05 am

    >Gunaydın:)Sevgili sevilay cok teşekkür ederim, yaparsan şimdiden afiyet olsun ve ellerine saglık,Canikom, evet tepsiyi not etmemişim, Kare Borcam tepsi uygundur canım.Kolay gelsin,sevgilerimle,Figen Karavaş

     
  4. derya

    Aralık 24, 2010 at 9:03 am

    >Canım lezzeti görüntüsünden belliafiyet olsun size.Esra hanımın ellerine sağlık öpüyorum.

     
  5. narcicegirengi

    Aralık 25, 2010 at 2:56 am

    >Figencimm selamlar:)Esra Hanimin ellerine saglik. Goruntu muhtesem.. Fotograf da keki daha da bir on plana cikarmis:)Cikolata sosla da ne guzel olur…MmmSevgi ve muhabbetle canim…Huzurlu, saglikli gunler dilerim.

     
  6. eldivenlerim

    Aralık 25, 2010 at 3:58 pm

    >tam çaylık, çok lezzetli gözüküyor, ellerinize sağlık….

     
  7. nesrin

    Aralık 25, 2010 at 7:14 pm

    >Nefis görünüyor. Ellerinize saglik. sevgiler…

     
  8. Anonymous

    Aralık 27, 2010 at 10:06 am

    >EVDE KALAN ELMALARLA NE YAPABİLİRİM DİYE SİTELERE BAKARKEN BU FOTOĞRAFI GÖRÜNCE İŞTE DEDİM ARADIĞIMI BULDUM HEM ÇİKOLATA HEM ELMA DAHA NE ÜŞENMEDEN TARİFİ DENEDİM SONUÇ MÜKEMMEL OLDU DENEMEYENLER MUHAKAK DENESİN DİYORUM SEVGİYLE KALIN…..

     
  9. FİGEN KARAVAŞ

    Aralık 27, 2010 at 11:08 am

    >Derya cım,teşekkür ederim sağolasın:)narcicegi; sagol canım:)eldivenlerim; hosgeldiniz, teşekkür ederim,Adsız misafir; hosgeldiniz, isminizle hitap edebilseydim, ellerinize saglık sizinde afiyet olsun:)arkadaslar yorumlarınız için teşekkür ederim,Figen Karavaş

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: