RSS

>Mikrodalga – Kaşarlı Mantar

26 Ara

>Mantar

Fırında kaşarlı mantarı uzun yıllar sadece fırında pişirdim.
O şekilde yaklaşık 1 saat fırında kalıyordu.
Önce tereyağı ile fırınlıyordum ki iyice yumuşamalarını bekliyordum.
Daha sonra kaşarları ilave edip kızarmalarını, dolayısı ile süre uzun oluyordu.
Fakat son iki senedir mikrodalga fırınımı kullanmaya başladım, ön işlem diyebiliriz.
Şimdi toplamda 15 dk da pişme işlemi tamamlanıyor.
Çalışan ve mikrodalga fırın kullanan bayanlara ciddi anlamda zaman kazandırıyor.

toplu

  • Mantarları temizliyoruz
  • Zeytinyağ ile yağlıyorum
  • Mikrodalga fırında 8–10 dk pişiriyorum,
  • Mantarlar bu şekilde iyice pişmiş ve yumuşamış oluyorlar.
  • Pişen mantarları güveç kabına alıp üzerlerine bolca kaşar rendesi ekliyoruz.
  • Fırını ızgara konumuna ayarlayıp yaklaşık 3-4 dk kaşarlar eriyip kızarana dek fırınlıyoruz.
  • Bu işlem için mikrodalga fırında pişirmeye uygun kapaklı kap gerekli.
Benim kullandığım kap kapaklı ve içeride biriken buharı kapağında bulunun sibobu sayesinde dışarı veriyor.
  • Burada 500 gr mantar kullandım yani bir paket.. 1 kg ile yaptığımda görülen güveç kabı tamamen doluyor.
  • Ben artık zeytinyağ ile yapıyorum ama isterseniz son aşamada tereyağı da ekleyebilirsiniz mantarların göbeklerine.
Afiyet olsun,
Figen Karavaş
 

10 responses to “>Mikrodalga – Kaşarlı Mantar

  1. Fatoş Öztürk

    Aralık 26, 2010 at 8:38 pm

    >Mantarı çok severim içnde kaşarda olunca tadından yenmez.Ellerine sağlık.Sevgiler…

     
  2. HASRET

    Aralık 26, 2010 at 10:03 pm

    >nefisss görünüyorlar.. ellerine emegine saglik..sicacik sevgi ve selamlarimla..

     
  3. canikom

    Aralık 26, 2010 at 10:52 pm

    >teşekkürler deneyeceğim…..

     
  4. FatmaCan

    Aralık 27, 2010 at 6:00 am

    >Bende kaşarlı mantar sevenlerdenim. Mikrodalga da denedim olmadı. Fırına koymayı da henüz denememiştim. Benim için çok faydalı bir fikir oldu. Teşekkürler…

     
  5. gülşah

    Aralık 27, 2010 at 7:40 am

    >merhabalar ben hep fırında yapıyorum ve dediğiniz gibi uzun sürüyor ama sizinde yinede yönteminizi iyice öğrenmek istedim,fırında kaç derece pişiriyordunuz acaba,ben önce tereyağlı yaklaşık yarım saat 190 derecede pişiriyorum,bazen mantarlar çok sulanıyor ve kap mantar suyuyla doluyor yani bazense suyunu çok salmıyor,bunun sebebini çözemedim,ama suyunu çok salmazsa daha lezzetli oluyor,sanırım burada bir püf noktası var,siz hiç dikkat ettinizmi acaba?

     
  6. Cafe Portakal

    Aralık 27, 2010 at 8:56 am

    >ÇOK SEVERİM MANTARI.ELLERİNİZE SAĞLIK.SEVGİLER

     
  7. ÖRGÜÇANTAM

    Aralık 27, 2010 at 12:46 pm

    >canım ellerine sağlık bende çok seviyorum harika görünüyor. sevgiler

     
  8. LEZZETLİ SOMUNLAR

    Aralık 27, 2010 at 5:07 pm

    >Figenim, bu Tupper'dan bende de var, çok pratikmiş, yapayım bari..Eline sağlık canikom..

     
  9. CircassianLady

    Aralık 29, 2010 at 12:31 pm

    >ben mikrodalgayı hep ısıtmak için kullanırdım. mantarı pişirmek aklıma geldi ama denemedim süper düşünmüsün canım ellerine sağlık.. artık gönül rahatlığıyla bende yapıcam

     
  10. Anonymous

    Şubat 19, 2011 at 3:13 pm

    >güveç kabı ile fırına verebiliyoruz,ben yapıyorum sık sık ,değiştirmeye lüzum yok.

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: