RSS

>Güncelleme – Tavuk Kalamar

28 Oca

>

2006 yılında cafe zamanında yayınladığım bu tarif çokça yapıldı.
Hala evinin mutfağında yapan birçok arkadaşım var.
Benim de çok sevdiğim pratik bir lezzettir.
Hanımlar beyler hala denemeyeniniz varsa bu hafta sonu deneyin derim.
15 günlük yarıyıl tatilinde çocuklarınız içinde değişik bir seçenek olabilir.

Bu vesile ile tüm karne alan çocuklarımızı ve annelerini tebrik ediyorum🙂
Tabii babaları da🙂
Oğlum 3. sınıfta.
Az sonra gidip ben de oğluşumun karnesini alacağım ve bugün biraz eğlenelim bunu hak ettiler değil mi?

EKLEME; Özelime gelen bir çok yorumda tarifin buraya yeniden eklenmesi yönündeydi.Hemen ekledim efendim:)
<!–[if !mso]> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } <![endif]–> 

<!–[if !mso]> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } <![endif]–>

malzemeler:
  • 1 kg. tavuk göğsü, uzun parmak şeklinde kesilmiş
  • 1- 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 adet yumurta
  • Tuz, karabiber, kekik, kırmızı pul biber
  • Un ya da galeta unu
yapılışı:
1. Un dışındaki malzemelerin hepsini karıştırıp bulamaç yapalım
2. Tavuklarla karıştırıp dinlenmeye bırakalım, buzdolabında 2 saat kadar kalırsa iyi olur, vaktiniz yoksa hemen de yapabilirsiniz
3. Tavukları dolaptan çıkarıp, bir tepsiye döktüğünüz un ya da galeta ununa tavukları azar azar alıp bulayın, fazla unları silkeleyin
4. Kızgın yağda kızartın.

Hepsi bu kadar,

not:

Yağdan aldığınız tavukları bir süzgüye koyarsanız fazla yağlarından arındırmış olursunuz. Bu yöntemi ben her türlü kızartmalarımda uyguluyorum. Önce altına başka kap koyduğum süzgüde 3-4 dk. bekletip sonra servis tabağına alıyorum kızartmalarımı. Kâğıt havluya almaktan daha iyi bana göre, zira kağıt havluya yapışıyorlar, sonra onları ayıklamak gerekiyor:)
Hepinize iyi hafta sonları diliyorum
figen karavaş
Reklamlar
 

4 responses to “>Güncelleme – Tavuk Kalamar

  1. gibi

    Ocak 28, 2011 at 8:30 pm

    >Hak ettiler hak ettiler..Görüntü cezbedici deneyeceğim:)Ellerine sağlık.

     
  2. Safiye

    Ocak 28, 2011 at 11:20 pm

    >Yapılışını göremedim ,yok mu acaba ben mi göremedim ?

     
  3. canikom

    Ocak 28, 2011 at 11:28 pm

    >ben malzemeler ve yapılışı nerede göremedim.ellerinize sağlık

     
  4. gumustase

    Ocak 30, 2011 at 8:15 am

    >Merhabalar,Kavurma aşamasında küçük bir kuyruk yağı ilave ederseniz bence tam olur. Bolca kekik ve taze bir somun ekmekle tadına doyum olmaz…

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: