RSS

>Nişastalı Kek

19 Şub

>

İyi hafta sonları🙂
Bugün İzmir yağışlı, kapalı bir hava var.
Eşim ve oğluşum önce baskete gittiler sonra da basketten bir arkadaşına birlikte vakit geçirmek için gittiler.
Ben de evde kaldım. Tarif eklesem mi eklemesem mi diye düşününe düşüne bu saat oldu. Aslında tarif eklemek istiyorum ama üzerimde nasıl bir atalet var anlatamam.
Uzun zamandır dinlenemedim sanırım bu yüzden de hiçbir şey yapasım yok🙂
Hatta sevgili eşim akşama ton balıklı salata ve fırında elma dilim patates var diye gelecek, lakin hiçbir şey yapamadım. Son dakika kalkıp yaparım umarım🙂
Ve hadi Figen 10 dk ayır ve yaz şu tarifi dedi iç ses🙂

Bu keki geçtiğimiz Pazartesi günü yaptım.
Yemekvebiz yahoo mail grubumuzda paylaşıldı bu tarif.
Sevgili Burcu cum yazdı sağ olsun.
Eh nişastanın keklerde nasıl bir sonuç doğuracağını biliyorum, yumuşacık olur.
Bu tarifte de 1 su bardağı olunca ve grubumuzda hemen yapıp beğenenlerin de yorumu “ kurabiye gibi çıtır ve kırılgan bir kek oldu “ olunca tarif hemen ayrıldı ve hatta yapıldı🙂
Fotoğraflardan da görebileceğiniz gibi keki kalıptan çıkarma aşamasında kırdım🙂
Daha doğrusu öyle güzel koktu ki kek henüz tam olarak soğumadan ılık olarak çıkarmak isterseniz karşılaşacağınız sonuç aşağıdaki fotoğraf gibi olacaktır aman diyorum.
Ayrıca oğlum gibi vanilyalı ya da en fazla havuçlu kek seven bir yavrunuz varsa durmayın yapın.
Ulus aynen şöyle dedi “ hımmm evet çok başarılı beğendim” !!!

Devamı »

 
18 Yorum

Yazan: Şubat 19, 2011 in Kekler

 

18 responses to “>Nişastalı Kek

  1. anneanneninemekleri

    Şubat 19, 2011 at 4:39 pm

    >Değişik bir kek eminim lezzetlidir,ellerinize sağlık.

     
  2. Cafe Portakal

    Şubat 19, 2011 at 5:15 pm

    >hmm mis gibi kek.ellerine sağlık.izmirden sevgiler….

     
  3. Şule Mürselin

    Şubat 19, 2011 at 5:52 pm

    >Şahane bir kek bu bende dedim grupta ilk tarifi gördüğümde kurabiyemsi bir kek tadı da güzel🙂

     
  4. Ege

    Şubat 19, 2011 at 6:30 pm

    >Nişastalı kek hazır kek gibi çok güzel oluyor gerçekten ben de arada yapıyorum benim tarifte nişasta miktarı biraz daha az ve sıvı yağlı. Çok hoş görünüyor, eline sağlık Figencim.

     
  5. zeynep -ipek butik pasta

    Şubat 19, 2011 at 7:37 pm

    >Nefis görünüyor,tadıda çok güzeldirellerine sağlık.

     
  6. tadınadoyamadım-dilek

    Şubat 19, 2011 at 8:59 pm

    >Bir defa denedim nişastalı bir tarif.Dokusu çok gevşek odu,bir daha tövbe ettim:)Bu tarifte nişasta mik daha az bu tarifi denesem mi diye düşündüm:)Eerinize sağlık

     
  7. NarincE

    Şubat 20, 2011 at 7:13 am

    >Nişasta keklere farklı bir doku katıyor, ara sıra eklerim keklere. Ellerinize sağlık, pek güzel görünüyor.

     
  8. lezzet sarayı

    Şubat 20, 2011 at 10:33 am

    >ellerine sağlık.süper olmuş.

     
  9. Eya

    Şubat 20, 2011 at 11:56 am

    >Mihmmmm…eminim cok lezzetli ve tel tel bir kek olmustur nisastadan dolayi… ellerine saglik, sevgilerimlezehra

     
  10. eldivenlerim

    Şubat 20, 2011 at 7:14 pm

    >oh misss gibi, çok lezzetli gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım……

     
  11. LEZZETLİ SOMUNLAR

    Şubat 20, 2011 at 7:28 pm

    >Figenim; çok ilginç görünüyor kek. Denemeli vallahi (tabii biri gelirse misafirliğe, yoksa kendi başıma hayatta yapmıyorum bööle şeyler, kilolar…) Ellerine sağlık canım, İglo'da görüşmek üzere..

     
  12. Nilgün

    Şubat 21, 2011 at 5:43 am

    >Nişastalı kek diğer keklere göre daha yumuşak ve pamuk görünümlü oluyor. Ellerinize sağlık, iyi haftalar..

     
  13. Anonymous

    Şubat 21, 2011 at 2:37 pm

    >Figen denemek istiyorum ama hangi nisastayla uygun duser misir,bugday yada farkyapmazmi?cunku bazi tariflerde nisasta diyor ama hangisi? o yuzden denemedigim tarif cok oldu husran olmasin sonuc diye.tesekkurler….sukran

     
  14. birdilimdus

    Şubat 21, 2011 at 3:18 pm

    >Figenim iyi ki iç sesini dinlemişsin :))) Harika bir tarif üzerindeki atalet havalardan da kaynaklanabilir canım aç camı uzun uzun nefes al biraz enerji gelir canım.Sevgiler,Evren

     
  15. birdutmasali

    Şubat 21, 2011 at 7:38 pm

    >Haklısın Figenciğim,dokusunu çok severim bende..zaten kek olsun da :)ben hepsini tek tek severim :))afiyetle canım.izmire sevgiler.

     
  16. Özgen

    Şubat 21, 2011 at 9:59 pm

    >Ellerinize sağık çok lezzetli oluştur eminim öyle görünüyor sevgiler…

     
  17. FİGEN KARAVAŞ

    Şubat 22, 2011 at 5:04 am

    >anneanneminyemekleri; teşekkür ederim:)cafe portakal: İzmir den sevgiler:) görüşelim,Şuce cim;siz denediniz bana da yaptırdınız gercekten cok guzel:)Ege cim:) aynen otellerdeki beş çayında cıkan kekler gibi sağol canım,Zeynep: teşekkür ederim:)tadınadoyamadım: onceki tarifte 1 bardaktan daha mı fazlaydı nişasta oranı? O yuzden tutmmıstır zira bir bardak bile cok, bence bir kere daha şans ver:)Narince; teşekkür ederim:)lezzet sarayı: teşekkür ederim:)eldivenlerim: sağolasın cnaımm:)Serap cımmm ben de senin yuzunden kilo alacagım ama:)) Gorusuruz İglo da:)Nilgu:teşekkür ederim:)Şükrancım her iki nişasta ile de olur ancak sen normal nisasta ile yap.Yani buğday ile yap.Ben mısır ile yaptım bitsin diye biraz daha keskin oldu tadı, mısır nişastası daha keskin ve acımcı tat bırakabilir.Ama buğdayda cok daha lezzetli olur.Evern cim:) hemen camlar acılacak ac:)))))) yagmurda var oh mis gibi valla:)Nunummmm canımsınn:)Özgen cok teşekkür ederim.Arkadaslar hepinize İzmir den kocaman sevgilerrrrrrrrrr:)Figen Karavaş

     
  18. Aybike Ceylan

    Şubat 22, 2011 at 5:07 pm

    >Figen'cigim, Cok guzel olmustur eminim, ellerine saglik. Sayfanda ki diger hersey de oyle, harika.Sevgiler buralardan sana ve Izmir'ime:)

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: