Bu güzel poğaçayı yemekvebiz mail grubumuza sevgili arkadaşım Hülya Düzgün yollamıştı.
Yolladığı gün hemen yaptım, zira tarifi okuyunca benlik olduğunu anladım:)
Resmini de çekmiştim. Yapalı epeyce oldu, yayınlamak bugüneymiş.
Benim evde zeytin ezmesi yoktu sadece peynir ve maydanoz karışımı ile yaptım harika oldular, tadı nefisti .. Ama zeytin ezmeli mutlaka yapağım, hatta Cafe de yapmayı düşünüyorum, malum artık evde kalamıyorum, hafta sonları Pazar dahil calısıyorum…
Tarifi aynen Hülya nın yazdığı şekli ile yayınlıyorum..
Hülya cım tarif için tekrar teşekkür ederim…
Malzemeler
250 gr tereyağı
1 paket labne peyniri
2,5-3 bardak kadar un
1 paket kabartma tozu
İç malzemesi;
Peynir ya da zeytin ezmesi.
Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu
1. Tereyağı ve peyniri birbiri ile özleşinceye kadar karıştırın
2. Unu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyip güzelce yoğurun.
3. Hamurdan küçük parçalar kopartın, elinizde yuvarladıktan sonra yassılatıp iç malzemeyi koyarak kapatın.
4. Üzerine yumurta sarısı sürün. Çörek otu serptikten sonra 175 derecedeki sıcak fırına atın.
5. Kapağını hiç açmadan (önemli) 20 dakika pişirin.
Afiyet olsun
Figen
Anonymous
Mayıs 11, 2006 at 10:17 pm
labne peyniri kac gr acaba tesekkurler
Hülya Düzgün
Mayıs 12, 2006 at 7:01 am
Sevgili Figen ellerine sağlık. Ben de bu tarifi çok sevdiğim bir arkadaşım Tülin’den öğrenmiştim. Hakikaten diğer poğaçalardan çok farklı bir lezzeti oluyor.
Umarım yapanlar seni, beni ve Tülin’i güzel anarlar 🙂
Herkese ağız tadı diliyorum.
Hülya
yemekvebiz
Mayıs 12, 2006 at 5:44 pm
Merhaba Anonymous,
1 paket 200 gr. yapıyor, cevabım için kusura bakmayın , gunduz nete giremiyorum artık,
Hülya cım sağol canım benim,
Sevgilerimle,
Figen
vildan
Mayıs 12, 2006 at 8:37 pm
aslında haklısın figen, gecenin bu vakti yemek bloglarını dolaşmamak gerekiyor. bak şimdi de benim canım poğaça çekti. tarifi verenin de yapanın da ellerine sağlık..
vildan
vintage biscuit
Mayıs 13, 2006 at 5:52 pm
süper görünüyorrrr:)
Sonia
Mayıs 14, 2006 at 6:05 am
Anneler gününüz kutlu olsun.
Sevgiler Sonia…
Safran
Mayıs 14, 2006 at 3:52 pm
Sevgili Zeynep ve Figen Anneler Gününüzü kutlarım, en içten sevgilerimle 🙂
Safran
yemekvebiz
Mayıs 14, 2006 at 5:50 pm
Vildan cım evet, geceleri gezmeyecegim artık blogları:)
vintage biscuit ,
Cok teşekkür ederim,
sayfandaki hayvanlara yapılan siddeti gordum gecen gunlerde ve yazamadım. Duyarlılığın için sağol..
Wildrosen – Sonia ve Safran cım
Cok teşekkür ederim, cok incesiniz cok naziksiniz, hiç beklemiyordum boyle bir kutlamayı sağolun:)
Hepinize sevgilerimle,
Figen
Pirtik Evli, Mutlu ve Issiz
Mayıs 15, 2006 at 11:52 am
Figen im,
Ellerine saglik.
Anneler gununde kutlu olsun.
Tereyagi yerine, zeytinyagi kullanabilirmiyim.
Sefgiler
Pirtik
yemekvebiz
Mayıs 15, 2006 at 4:44 pm
Çiğdem cim,
Ben bu poğacagı yayınladıgım gun yemekbiz mail grubundan Ayfer hanım yapmıs , grubada yazdı. O tereyag yerine 1 bardak sıvı yag kullanmıs, unuda azar azar ilave etmiş, “sonuc nefissss” diye ifade etmiş:))
Sende sıvı yağ ile deneyebilirsin, ertesi gunde Nuket yapmış oda cok memnun sonuctan.
Anneler gunu kutlaman içinde teşekkür ederim canım,
sevgilerimle,
Figen
Hanife
Mayıs 16, 2006 at 1:38 pm
Hmmm enfes duruyor pocagalar Figen’cigim.
Ellerine saglik, Hulya hanima da tesekkurler ayrica tarif icin..
yemekvebiz
Mayıs 17, 2006 at 4:02 pm
Hanife ciğim teşekkür ederim canım,
Ege ciğimi cok optüm,
Figen
bilgen
Mayıs 19, 2006 at 8:57 am
ben de denedim gerçekten çook lezzetli oldu.herkese tavsiye ederim,mutlaka deneyin..
yemekvebiz
Mayıs 19, 2006 at 9:26 am
Sevgili Bilgen hoşgeldin,
Yapıp begenmenize çok sevindim, gecen hafta 5 arkadasım daha yapomıslar ve hepsi cok begenmişler,
Ellerinize saglık sizinde,
Sevgilerimle,
Figen
Anonymous
Mayıs 22, 2006 at 8:18 am
Merhaba Figencim
Bu güzel tarifi henüz denemedim ama aklıma takıldı, acaba önceden hazırlanıp buzlukta saklanabilir mi??
Teşekkürler
Ayşe Güler
yemekvebiz
Mayıs 22, 2006 at 5:42 pm
Ayşe cim merhaba,
Kusuruma bakma gec yanıt verebiliyorum, malum gunduz Cafe deyim, net bağlantım yok..
Ben denemedim, ama yapabilirsin diye düşünüyorum, zira ben Arşivdeki lorlu poğaçayı pişirip dondurucuya atıyorum ve cıkarıp, fırında 100 derecede ısıtıyorum 10 dk. da. Bu tarifte hamurda Labne var, bu sebeple sorun olmaz gibi geliyor bana.
Denersen bizimle de paylaşırsan sevinirim:)
Teşekkür ederim,
Figen
Anonymous
Nisan 10, 2007 at 2:04 pm
denemeyenlere kesinlikle tavsiye ederim hem yapması çok kolay hemde lezzeti süper
yemekvebiz
Nisan 10, 2007 at 3:30 pm
sevgili isimsiz misafirimiz merhaba,
Begenmenize sevindim, afiyet olsun,
Yorumunuz için teşekkür ederim sağolun:)
Figen